avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mostenire

Buna ziua
Sant singur la parinti ,mama a decedat ,tata este in concubinaj cu o doamna de 9 ani, actualmente la "vrajit ''si a trecut casa pe numele dansei.,mai pot face ceva ,ia facut acte la notar ca dupa moartea lui sa ramana dansa proprietar,mai pot face ceva ? ---multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:31, 6 Ianuarie 2013
Veti putea ataca acel act pt ca sunteti mostenitor rezervatar, dar doar daca v-a fost incalcata rezerva succesorala si nu ati beneficiat de pe urma tatalui.

Tatal era unicul proprietar al imobilului sau avea si mama o cota parte si nu ati facut succesiunea?
bănuiesc că, tatăl dvs., i-a făcut un act de donație ”concubinei” sale pentru casă și terenul aferent.Dupa moartea părintelui dvs, donatia se poate ataca de catre mostenitori, în conditiile în care donatia le-a depasit rezerva succesorală.
Ce fel de acte a facut, testament? Chiar daca tatal a facut testament in favoarea acelei femei,aveti dreptul ca mostenitor rezervatar la 1/2 din ce vi s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal.
Dupa mama daca ati dezbatut succesiunea aveti 3/4 din partea ce i-a apartinut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, dezbatere succesiune Ramona rbd Ramona rbd Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună ... (vezi toată discuția)
Testament adaa_19 adaa_19 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Acte de dispozitie cu titlu gratuit. imposibilitatea atacarii lor de catre descendent cat timp dispunatorul este in viata costica1964 costica1964 sant singur la parinti,acum 18 ani mama a decedat ,nu am facut succesiunea,tatal meu acum la batranete ia luat o doamna binevoitoare mintile,ia facut acte ca ... (vezi toată discuția)