avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara,
mama are o locuinta care la moartea ei va fi mostenirea mea si a surorii mele,
eu in momentul de fata am datorii la banca si vreau sa aflu in cazul mortii mamei banca poate lua casa mostenire de la mama? Mentionez ca nu sunt facute acte de nici un fel acum,
multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 6 Ianuarie 2013
Banca va avea dreptul de a lua banii care v-ar reveni dvs. in caz de mostenire.
Mostenirea se va imparti in doua.
Aveti insa dreptul de a renunta la mostenire iar banca sa deschida proces pentru ca ati renuntat la mostenire.
Am mai putea exista insa si alte variante juridice posibile.
Art.1107NCC Creditorii succesibilului pot accepta mostenirea, pe cale oblica, in limita indestularii creantei lor.

Omul de pe zebra
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
ContSters250994, utilizator
Da, este o varianta juridica care sa ii ajute pe creditori.
Insa, depinde de mai multe lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire problematica vladenache vladenache Buna ziua, Eu sunt abia trecut de varsta majoratului si exista un risc foarte mare ca intr-o perioada destul de apropiata sa fiu pus sub executare silita, ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Unul dintre succesibili are datorii la bancă și vrea să renunțe la moștenire. poate banca să-și recupereze banii de la cei care o acceptă? Adrianro2019 Adrianro2019 Buna ziua, in momentul in care un proprietar de locuinta decedeaza, iar in familie incepe succesiunea si o persoana din familie (fratele) renunta la dreptul ... (vezi toată discuția)