avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii inainte de casatorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii inainte de casatorie

Doresc sa ma casatoresc, dar ar fi o problema. Eu am datorii la banca in momentul de fata si vreau sa intreb daca prin casatorie viitoarea sotie va fi afectata in vreun fel de datoriile mele, i se poate imputa ceva ei? Dupa casatorie i se poate opri si ei din salariu pentru datoriile mele sau ramane sa le platesc doar eu din salariul meu asa cum ar fi normal.
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:42, 6 Ianuarie 2013
Mari datoriile? Credit ipotecar? Aveti vreun apartament in proprietate?

In principiu nu au de ce sa se instituie popriri asupra veniturilor viitoarei sotii.

Cand am intrebat de apartament am avut un scop;).
da am un credit ipotecar si cateva carduri de credit, acum sunt divortat urmand ca banca sa vanda fostul imobil, creditul fiind atat pe numele meu cat si pe cel al fostei sotii.
multumesc mult.
Art.351NCC, art.353NCC si art.354NCC. raspuns nu.
Felicitari! Casa de piatra !

Omul de pe zebra
Nu. Dar ca măsură de siguranța, alegeti regimul matrimonial al separatiei de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire viitor sot Deea Ionescu Deea Ionescu Buna ziua, am cumparat un apartament pe numele meu prin intermediul unui credit ipotecar unde sunt unic beneficiar. Urmeaza sa ma casatoresc si viitorul sot ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala ramona2012 ramona2012 buna ziua, as dori sa stiu daca se poate face conventie matrimoniala pentru un bun (apartament) cumparat prin prima casa. Am intrebat acest lucru intial la ... (vezi toată discuția)