avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin care deține un câine ce deranjează locatarii. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin care deține un câine ce deranjează locatarii. Ce mă sfătuiți să fac?

Buna ziua.Am in bloc un locatar extrem de nesimtit care deranjeaza vecinii prin faptul ca detine un caine si nu are grija deloc de el.Acesta il lasa singur in casa si latra chiar si cate 6-7 ore fara intrerupere.Deasemenea il scaote noaptea afara si latra zgomotos pe holurile blocului.
Doresc sa stiu ca pot face in aceasta situatie din punct de vedere juridic.Ma gandeam sa intreb, daca pot sa-i interzic sa detina caine sau orice fel de animal pentru toata familia lui.Mentionez ca am incercat cu Politia de Proximitate,Politia locala, Politia animalelor si nu am avut niciun rezultat.
Deasemnea vreau sa caut un avocat cu care sa-l dau in judecata pe acest motiv.Ce acuzatie ii pot aduce si cam care ar fi sansele de castig?Pe aceasta cale, ma anunt interesat de cineva in domeniu care sa poata elibera chitante pe taxele ce i le platesc pentru a le putea recupera in instanta.
Ce ma sfatuiti sa fac?Singura solutie neincercata ar fi Asociatia de Proprietari a Mun.Bucuresti dar nu sunt convins ca fac ceva.De mentionat ca un vecin de langa el doreste sa-i deschidem proces iar altul de pe scara a zis ca vine sa depuna marturie.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cornelus30 , utilizator 09:02, 29 August 2019
1-Nu aveti temei legal sa ii impuneti sa nu detina animal de companie
2-Care este obiectul actiunii pe care doriti sa o deschideti impotriva detinatorului de caine??
3-Incercati sa discutati cu presedintele de asociatie de proprietari sau chiar sa supuneti discutiei in cadrul adunarii generale a proprietarilor
4-
Singura solutie neincercata ar fi Asociatia de Proprietari a Mun.Bucuresti

La ce asociatie de proprietari faceti referire??
2- Vreau sa deschid proces pe baza faptului ca deranjeaza linistea publica, conform legii (nu mai stiu numarul) unde se specifica ca este interzis sa se produca zgomote chiar si prin larma menite sa deranjeze ceilalti locatari
3-Asociaatia nu prea se baga
4-Ma refer la cea conduca de Opaina: [ link extern ]
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o sesizare catre presedintele asociatiei dumneavoastra nu al altor asociatii. Poate ca presedintele, membrii comitetului, administratorul vor discuta cu vecinul dumneavoastra si acesta o sa-si mute cainele acolo unde-i este locul, adica in afara blocului. Blocul este destinat oamenilor si nu cainilor.
Cititi pe si reglementarile cu privire la cainii periculosi si poate va foloseste:
[ link extern ]
Apoi pentru linistea publica exista legea 61/1991 republicata in 2011:
[ link extern ]
Adresati-va primariei pentru ca si primaria prin HCL-uri a reglementat situatia cainilor din blocurile de locuinte. O scrisoare direct la primar.
Tocmai ce am primit raspuns de la Primarie sa ma adresez Politiei Locale pentru ca ei constata si aplica contraventii.Nu inteleg nimic.Cei de la Locala spun ca Politia de Proximitate se ocupa iar cei de aici nu fac nimic.Am depus o plamgere si pentru Politia de Proximitate.
Apropo...stiu ca exista o lege 205 care reglementeaza detinerea de animale de companie.Nu pot sa-l dau in judecata pentru ca nu are grija de el ( chiar si asa e pt ca animalul ala plage de singuratate cate 6-7 ore).Eu tot insist cu instantele.Chiar daca nu reusesc nimic, macar il fac sa se plimbe si poate chiar renunta la el sau il duce la dresaj.M-am oferit chiar sa-i platesc si orele de dresaj si nu vrea sa inteleaga.
Ceea ce ma enerveza este ca omul mai este platit si din banii mei (lucreaza la TVR) si ai zice ca este om cult cu capul pe umeri,Cand colo este un nesimtit mare.Pot sa-i dau numele aici in cazul in care il cauta colegii lui, sa vada ce fel de specimene lucreaza acolo?
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentul prezentului forum nu permite atacul la persoana dupa cum ar putea interpretat actul dvs de a publica numele persoanei cu care actualmente va aflati intr-o stare de disconfort
Apreciez ca ar fi benefic pentru ambele parti sa desfasurati demersuri decente ,sa staruiti inclusiv la nivelul respectivului vecin ,astfel incat sa incercati sa il determinati sa constientizeze ca locuieste intr-un imobil de locuit in comun ,unde exista reguli care trebuiesc respectate pentru existenta unui climat de bune relatii intre locatari

Alte discuții în legătură

Caine in apartament nereis nereis Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste bogdan cristea bogdan cristea SPUNETI-MI,VE ROG,CE POT FACE IN SITUATIA IN CARE,LOCUIESC IN MUNICIPIUL SUCEAVA,INTR-UN CARTIER CU CASE. In spatele casei,chiar sub peretele casei,vecinul ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)