avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intoarcere din concediu crestere copil

Am avut contract de munca pe per.determinata si inainte cu o luna de incheierea contractului am intrat in concediu crestere copil pana la 1 an si astfel mi s-a suspendat contractul de munca . Spuneti-mi va rog, daca vreau sa ma intorc la munca dupa 7 luni, angajatorul este obligat sa ma primeasca la serviciu chiar daca eu am avut contractul de munca pe per. determinata (si aceasta perioada s-a incheiat in timpul concediului crestere copil)? Si este obligat sa ma tina tot 6 luni dupa ce ma intorc, ca in cazul contractului pe per. nedeterminata?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
modo_mg, utilizator
Cel mai recent răspuns: modo_mg , utilizator 21:43, 7 Ianuarie 2013
Contractul de munca pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, chiar daca la data respectiva era suspendat.
Cei de la firma unde lucrati au gresit, trebuia sa va faca incetarea CIM la data expirarii, iar dvs. ramanand in concediul pentru ingrijirea copilului.

Codul muncii:
ART. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
... i) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;...

ART. 49
... (6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept....

Angajatorul nu este obligat sa va primeasca.
In primul rand, asa cum v-a spus si colega noastra ana_cer, contractul dvs de munca a incetat de drept in perioada in care dvs erati in concediu crestere copil.In plus, chiar daca ati fi avut CIM pe perioda nedeterminata, acea interdictie concediere de 6 luni nu este foarte sustinuta, textul de lege fiind interpretabil.
Ma surprinde insa decizia dvs de-a opta pentru CCC doar 1 an, in situatia unui CIM pe perioda determinata, care nu va garanta un job safe macar pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani(de la 1 la 2 ani puteati beneficia de stimulent de insertie,500lei/luna, perioda in care nu ati fi putut fi concedita;asta in cazul unui CIM pe perioda nedeterminata)

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata si maternitatea m_olga m_olga Buna, Incepan cu data de 04.02.2012 am intrat in concediu pentru crestre copil, 2 ani,insa in data de 14.04.2012 contractul meu de munca expira. Ce se va ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu ingrijire copil cu contract pe perioada determinata expirat ContSters288849 ContSters288849 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema, am auzit fel si fel de variante si nu mai stiu care e cea corecta. Spre sfarsitul lunii octombrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii luciroxi luciroxi buna.am nevoie de o informatie in legatura cu o problema:am fost angajata pe per det timp de 2 ani de zile,am nascut inainte de expirarea contractului,deci ... (vezi toată discuția)