Am un srl care a avut acrtiv de prod si 2 mag alim Pt ca mergea prost am restrins activitatea si am ramas cu un singur pct de lucru mag alim care merge destul de slab Am la finante 14000 dat plus 4900 dob si penalitati ,si am un credit la banca de 25000 restant .
1 pot cere insolventa avind in vedere ca am o vinz medie de 20000ron luna ?
2 as incerca sa deschid un punct de lucru si in alta loc pt a incerca o extindere ca sa inerc sa platesc mai multlunar sa scad datoriile treptat E posibil sa fiu inchisa de finante intre timp?
Daca nu va puteti plati datoriile la scadenta acestora cu fondurile banesti disponibile puteti cere intrarea in a insolventa societatii, conform Legii 85/2006.
Finantele nu va pot inchide firma, pot doar solicita Tribunalului insolventa firmei, insa pentru datorii de peste 45000 lei. Deci depinde ce datorii mai adunati in timp. De asemenea, mai exista alte motive pentru care poate fi solicitata dizolvarea societatii, motive prevazute de legea societatilor comerciale, Legea 31/1990.
Ar fi recomandabil sa discutati cu un practician in insolventa inainte de a solicita insolventa firmei.
Va recomand sa discutati cu un practician in insolventa pentru a va indruma in ceea ce aveti de facut. Ideal ar fi sa solicitati dvs. deschiderea procedurii de insolventa, in acest mod avand privilegiul de a va numi practicianul in insolventa care va convine. Daca mai aveti si ceva activitate, se poate intocmi un plan de reorganizare al societatii, inclusiv sa deschideti un punct de lucru.