avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma cu datorii

Am un srl care a avut acrtiv de prod si 2 mag alim Pt ca mergea prost am restrins activitatea si am ramas cu un singur pct de lucru mag alim care merge destul de slab Am la finante 14000 dat plus 4900 dob si penalitati ,si am un credit la banca de 25000 restant .

1 pot cere insolventa avind in vedere ca am o vinz medie de 20000ron luna ?
2 as incerca sa deschid un punct de lucru si in alta loc pt a incerca o extindere ca sa inerc sa platesc mai multlunar sa scad datoriile treptat E posibil sa fiu inchisa de finante intre timp?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:03, 7 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Daca nu va puteti plati datoriile la scadenta acestora cu fondurile banesti disponibile puteti cere intrarea in a insolventa societatii, conform Legii 85/2006.

Finantele nu va pot inchide firma, pot doar solicita Tribunalului insolventa firmei, insa pentru datorii de peste 45000 lei. Deci depinde ce datorii mai adunati in timp. De asemenea, mai exista alte motive pentru care poate fi solicitata dizolvarea societatii, motive prevazute de legea societatilor comerciale, Legea 31/1990.

Ar fi recomandabil sa discutati cu un practician in insolventa inainte de a solicita insolventa firmei.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Va recomand sa discutati cu un practician in insolventa pentru a va indruma in ceea ce aveti de facut. Ideal ar fi sa solicitati dvs. deschiderea procedurii de insolventa, in acest mod avand privilegiul de a va numi practicianul in insolventa care va convine. Daca mai aveti si ceva activitate, se poate intocmi un plan de reorganizare al societatii, inclusiv sa deschideti un punct de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rugam dati-ne sfaturi!!!!! edilmiki edilmiki ce este de facut ? va rugam ajutati-ne cu un raspuns! Sunt administratorul unei firme si am datorii mai vechi din semestrele anului trecut.In cursul lunii ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de executarea silita koncitadinul koncitadinul In urma unei datorii pe care o am catre o tipografie acestia m-au dat in judecata. Am incercat sa incheiem un document prin care sa platesc esalonat dar ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca iti cer finantele insolventa dmereutza dmereutza Buna seara, Din pacate am reusit sa strang la stat datorii de peste10000 de euro! M-au chemat la finante si mi-au pus sechestru pe masina urmand sa ma cheme ... (vezi toată discuția)