avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Agentie turism : Cum pot recupera banii?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Agentie turism : Cum pot recupera banii?

Salut,

Scurtand mult povestea, am optat pentru un sejur de 5 nopti in perioada de sarbatori in Bulgaria. Sejurul a costat 1300 Ron / persoana si am fost un grup de 19 persoane.
In ziua in care trebuia sa plecam, am primit un telefon de la agentie care ne anunta ca agentia din Bulgaria cu care ei lucrau a intrat in insolventa iar rezervarile noastre s-au pierdut.
In aceeasi zi am mers la agentie intr-un final ( nu au raspuns la telefoane, acelasi lucru fac si acum) sa cerem banii. (am gasit 2 articole care spun ca in cazul situatiei de fata agentia este obligata fie sa ofere o varianta echivalenta de cazare/servicii in aceeasi perioada, fie o alta varianta mai proasta si cu rambursarea unei sume de bani, fie returnarea integrala a banilor pe loc.). Evident, ne-au spus ca nu au nici un ban.

Am cazut de comun acord sa lasam agentia pana la data X sa ne returneze banii. (am rugat sa semneze ca ni-i vor returna pana la acea data).
Data a trecut, persoanele de contact nu mai raspund la telefon.

Imi puteti da, va rog, cateva indicatii despre ce pasi ar trebui sa urmam sa recuperam banii? (lasand la o parte concediile si revelionul distrus pentru toata lumea :) )

La ce institutii as putea sa apelez? ANPC poate face ceva? Politia?

Multumesc

Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
dandinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 21:07, 7 Ianuarie 2013
Incercati si la Politie si la ANPC si la ANAT. Verificati pe internet ce este cu firma respectiva, daca are asigurare in caz de insolventa. Nu-i lasati asa!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
jade_0923, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Am verificat asigurarea lor spune ca 80% din daune sunt suportate de client :). Credeti ca mai e vreo sansa sa recuperam banii?
Sper ca ii veti recupera. Nu-i lasati si faceti plangere si la Politie, ANPC si incercati si la ANAT.Vedeti ce va indruma si ei sa faceti ptr a recupera banii. Presati mult, interesati-va cine sunt administratorii firmei. Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sejur ratat de revelion 2023 mihaic99 mihaic99 Buna ziua, In urma unui sejur ratat de Revelion 2023 cu o mare companie de turism, avem toate motivele sa ne cerem banii inapoi si daune morale in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Teapa a agentiei de turism darie stefan darie stefan care este articolul din codul de procedura civila ce reglementeaza masurile legat de inselatoria cu acte practicata de aceasta agentie de turism ce a lasat ... (vezi toată discuția)
Bilet avion wizair dorado-es dorado-es buna.am facut o rezervare pe internet pe ruta madrid --bucuresti cu wizair pentru 4 persoane si am platit-o prin transfer bancar in contul firmei in timp util ... (vezi toată discuția)