avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare parti sociale

Buna ziua,

In 2007 am infiintat o societate comerciala (SRL) impreuna cu inca doua persoane, partile sociale fiind repartizate dupa cum urmeaza 33.33%, 33.33% si respectiv 33.34 % eu, avand si drept de administrator, in octombrie 2012, am hotarat sa ma retrag, urmand ca partile sociale si administrarea societatii sa fie cedate unueia dintre persoane in intregime. Documentele au fost intocmite in decursul lunii noiembrie pentru cedarea partilor sociale si a administrarii societatii, dar nu au fost depuse la Registrul Comertului pentru a putea fi inregistrate deoarece una dintre persoane a raspuns dupa cum urmeaza "Ma straduiesc ca sa se inchida in cel mai scurt timp.".

Va rog, daca se poate sa imi comunicati daca exista o metoda de urgentare a procesului si daca, dupa cum v-am spus documentele fiind semnate, sunt absolvit de orice vina prin faptul ca am fost/sunt administratorul societatii respective.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:34, 8 Ianuarie 2013
Daca cesiunea partilor sociale a fost facuta intre asociatii societatii, hotararea depusa in vederea inregistrarii in registrul comertului la care sunt atasate inscrisurile necesare, se solutioneaza de registru comertului in termen de 5 zile. Referitor la treaba cu absolvirea de orice vina ...aici se nuanteaza nitel - in principiu fiecare administrator raspunde pentru eventualele prejudicii aduse societatii pe durata derularii mandatului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiune hingheru hingheru Am inteles ca cedarea unei parti din firma nu se mai face la notar ci direct la registrul comertului, este adevarat? (vezi toată discuția)
Problema de opozabilitate ccippi ccippi Buna ziua. In anul 2002 am facut un act aditional la statutul unui srl, la care eram asociat si administrator de comun acord cu asociatul meu de atunci,act ... (vezi toată discuția)
Cesiune srl cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, Am doua societati cu raspundere limitata si trebuie sa rezolv urmatoarele probleme: 1. La societatea 1 sunt asociat unic si am cedat o parte ... (vezi toată discuția)