avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman in Israel

Eu doresc sa ma casatoresc cu cetatian roman eu fiind cetatianca moldoveanca si noi amindoi suntem in israel muncim ce acte ne trebuie pentru a inregistra casatoria?si este posibil dupa casatoria facuta aici sa plecam in alta tara eu inca neavind cetatenie romana intr-o tara europeana ca am inteles ca ceta tenia se face tocmai peste 5 ani in intervalul acestor 5ani pot sa merg cu sotul meu el fiind roman in strainatate?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:57, 8 Ianuarie 2013
De pe site-ul Ambasadei Romaniei in Israel:
[ link extern ]

Căsătoria la ambasadă
La Ambasada României pot fi încheiate căsătorii între cetăţeni români cu viză de lucru în Israel, precum şi a acestora cu cetăţeni străini, dacă legea naţională străină nu se opune.
Acte necesare:
1. certificatele de naştere ale viitorilor soţi;
2. paşapoartele viitorilor soţi (valabile);
3. si 4. nu sunt valabile in cazul dvs. - se inlocuiesc cu certificat de stare civila, eliberat fie autoritatile din tara dvs. fie de ambasada / consulatul Rep. Moldova in Romania
5. dovezi medicale asupra stării sănătaţii celor doi viitori soţi, cu menţiunea specială asupra posibilităţii de a se căsători; aceste dovezi au o valabilitate de 14 zile, perioadă în care trebuie să se încadreze obligatoriu şi termenul de publicitate de 10 zile.

Taxa consulară: 540 NIS.

Procedură:
- la depunerea declaraţiei de căsătorie, vor fi prezenţi ambii viitori soţi, având asupra lor documentele necesare (prezentate mai sus);
- termenul de publicitate, conform legii române, este de 8 zile libere (10 zile, inclusiv ziua de depunere a cererii şi ziua de oficiere), în aşa fel încât să nu se depăşească limita de 14 zile de valabilitate a actelor medicale;
- 2 martori cu paşapoartele valabile, a căror prezenţă este necesară la oficierea căsătoriei.

Pentru ca dvs. sa puteti calatori cu sotul in statele UE este necesar sa obtineti un permis de sedere in Romania sau sa aveti viza de sedere sau permis de munca in alt stat membru UE.

Cetatenia romana nu o dobanditi doar pentru ca sunteti casatorita cu un cetatean roman, una dintre conditii este ca trebuie sa aveti o sedere continua de 5 ani pe teritoriul Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Viza si permis de sedere cetatean strain in urma casatoriei cu cetatean roman Olga123 Olga123 Buna ziua Vreau sa va intreb eu sunt cetatianca moldoveanca si sunt casatorita cu un cetatian roman pot sa obtin viza de sedere lunga in statul Roman daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu permis de sedere temporara leomard14 leomard14 Buna ziua,sotia mea are permis de sedere temporara in tara noastra (suntem casatoriti in Romania,ea este din america de sud) si as dori sa stiu daca poate ... (vezi toată discuția)