Buna ziua.Mama mea s-a casatorit in urma cu peste 15 ani cu bunicul meu vitreg.In momentul casatoriei,mama ma avea pe mine si pe sora mea si detinea un apartament.Tatal vitreg avea 3 copii si detinea un apartament si terenuri.Dupa casatorie tatal a mai achizitionat teren.Intrebarea mea este cum se face succesiunea,Cat ii revine mamei si cat fratilor vitregi?A primit acuma o instiintare de la judecatorie prin care i se cere sa se prezinte in instanta.Fratii vitregi au amenintat-o ca o vor lasa fara nimic,Se poate asa ceva?
Multumesc
Mama dvs va mosteni 1/4 din bunurile sotului decedat, iar restul de 3/4 il vor mosteni copiii decedatului.Din terenul achizitionat in timpul casatoriei, mamei dvs ii revin:1/2 partea dumneaei, iar din jumatatea sotului decedat, 1/4.Va sfatuiesc sa angjati un avocat care sa va consilieze si sa o reprezinte pe mama dvs in instanta.
SUCCES !
Multumesc de raspuns.Si mama avea un apartament achizitionat in proportie de 90% in momentul casatoriei cu tatal vitreg ( 2 rate ramase).Fratii vitregi , la decesul mamei , vor avea parte la apartamentul dansei?
Va multumesc anticipat.
Cred ca o astfel de situatie destul de complicata s-ar rezolva cel mai bine pe cale amiabila printr-o intelegere. Un proces nu ar ajuta pe nimeni in acest moment si ar tergiversa lucrurile inutil. Incercati sa luati totusi legatura cu fratii vitregi si vedeti care este dorinta lor.
Multumesc de informatii.Asta a incercat si mama si nu a reusit sa rezolve problema de mai bine de un an.Speram sa fie totul bine pentru toti.Va multumesc tuturor de raspunsuri.
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)