avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dobanzi la fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dobanzi la fondul de rulment

Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:13, 9 Ianuarie 2013
ynocentta a scris:

La noi in asociatie fondul de rulment estede mai multi ani cu valoarea majorata fata de c/v intretinere lunara.

Sigur ca spuneti acest lucru doar ca sa argumentati sustinerile anterioare. Mai verificati si vedeti ca nu este adevarat.
Sa presupunem ca intretinerea afisata pe listale lunare ar fi, de exemplu, 15.000 lei sume calculate de fiecare data pe ultima luna pentru 100 apartamente. Iar fondul de rulment sa presupunem ca ar fi de 20.000 lei. Dar luna de luna pe aceeasi lista de plata o sa constatati ca 20 de proprietari au de plata, pe lanaga suma lunara si restantele pentru luna trecuta, 10 au restante pentru 2 luni, 5 penttru 3 luni, 2 proprietari au restante de 6 luni si unul de 12 luni. O asociatie bine gospodarita nu are debite catre furnizori, adica a platit tot in termen.
De unde a platit?
Din acel fond de rulment. Nu ar fi logic si nici economic ca asociatia sa tina cei 5000 lei ce-i are in fondul de rulment in plus fata de lista lunara, deci nu ar fi economic sa-i tina la banca pentru o dobanda de 5% pe an si in acelasi timp sa plateasca penalizari catre furnizori de 0,1%/zi, adica 36% pe an, datorita neachitarii facturilor.
Ca sa ne convingeti ca in asociatia dv nu exista pe lista de plata coloana "restante", postati o poza cu aeasta sa o vedem si noi.
Spre satisfactia asociatiei noastre,nu mai avem restantieri,din contra avem mai multi proprietari care detin sume avans spre decontare
Am avut mai de mult intradevar restantieri dar ,asociatia de proprietari a achitat obligatiile fata de furnizori
Inca odata postati doar pentru a avea cat mai multe interventii si nu pentru a lamuri problema. Ati gresit sustinand ca dobanda se poate folosi altfel decat prevede legislatia si-acum pedalati pe aceeasi pista falsa. Orice om poate gresi, orice om mai are de invatat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda la fondul de rulment migaste migaste Am preluat administratia unei asociatii de proprietari de la cineva care a impartit dobanda fondului de rulment pe proprietari, pe motiv ca sunt banii ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Repartizare dobanda fond de rulment narciisa narciisa 1. Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: - in adunarea generala s-a decis ca, diferenta de cotizat la fondul de ... (vezi toată discuția)