avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divortul - cetetean pakistanez
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divortul - cetetean pakistanez

Buna ziua,
am o prietena din Romania care sa casatorit cu un cetetean pakistanez in pakistan, obtinut actul de casatoria din Romania, lui a fost refuzata sedere de Romania si el plecat inapoi in Pakistan,
ei nu mai sint impreuna din anul 2010, vor divortul, ce act ar trebuie din pakistan? care este legislatie in cazul asta?
Va multumes mult,
cu stima
Regulamentul nr. 2201/2003 contine dispozitii referitoare la litigiile cu element de extraneitate in relatie cu un stat membru si anume competenta exclusiva de fond in materie civilia.

Astfel, conform articolului 3 din Regulament sunt competente sa hotarasca in problemele privind divortul instantele judecatoresti din statul membru pe teritoriul caruia se afla:

* resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
* ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
* resedinta obisnuita a paratului sau
* in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau
* resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.



Succes.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pop_maria pop_maria sunt casatorita cu cetatean de origine indiana...casatoria a fost facuta in grecia. pot cere desfacerea casatoriei...divortul in tara(romania)......cat mai ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor ContSters422611 ContSters422611 Buna dimineata! Atat eu cat si sotul, dorim sa divortam legal la notar. Avem o casuta de cateva zeci de mii de euro. Dar nu am pretentii, vreau doar sa ... (vezi toată discuția)
Divorț Maryomarian Maryomarian Bună ziua. Soția mea vrea sa inainteze cererea de divorț in spania . Eu nu sunt deacord pentru că nu vorbesc si nu înțeleg bine limba. Daca ea ... (vezi toată discuția)