avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada a paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada a paternitatii

in cat timp de la nasterea copilului poti introduce actiunea in instanta?si cat ar costa un test de paternitate si cine il plateste am doi copiiaca eu ca mamam doi copii si o indemnizatie de 600 ron? a
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:06, 9 Ianuarie 2013
Termenul este de 3 ani pentru mama sau tatăl din certificat, şi este impresriptibilă în timpul vieţii copilului .De asemenea, pretinsul tată biologic poate intenta acţiunea, fiind tot imprescriptibilă.Testul ADN constă foarte mult, probabil nişte mii de lei( Ron) . O plăteşte partea care cere testul, dar poate solicita cu titlu de cheltuieli de judecată de la pârât, costul testului.
~ Conținut șters la cerere ~
Tagada de paternitate nu se mai da de instante fara testul ADN care costa 2700 lei.

Daca veti deschide procesul va trebui sa il achitati deoarece veti avea calitatea de reclamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate veron55 veron55 o persoana te poate obliga sa faci un test de paternitate inpotriva vointei tale? (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)