avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare/donatie a unui drept la o proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare/donatie a unui drept la o proprietate


In conditziile in care sunt implicat (mostenitor)intr-o mostenire unde partea mea este de 5/24 deci 20,8 % cum as putea sa instrainez cel mai rapid si optim partea mea? Mentzionez ca inca nu s-a facut succesiunea decesul parintelui fiind doar de citeva luni.Pot vinde drepturile mele cuiva? sau eventual dona?
septimiu

Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 22:04, 8 Ianuarie 2013
Puteti atat dona, cat si vinde...dar asta dupa ce dobanditi/mosteniti, adica dupa dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Puteti vinde, sau mai corect spus cesiona, drepturile succesorale care va revin, insa numai dupa deschiderea succesiunii. Deci, nu trebuie sa se dezbata succesiunea ca sa puteti cesiona drepturile succesorale. Trebuie numai sa se deschida actiunea de dezbatere succesorala (pe cale notariala sau judecatoreasca) si atunci legea va da posibilitatea sa cesionati/vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la adoptie septimiutiberiu septimiutiberiu situatzie: un cuplu casatorit X si Y infiaza cu drepturi limitate un copil Z in anul 1992 copilul Z pastrind numale tatalui biologic. In 1998 moare tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune radutavictor radutavictor Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, daca se poate, in urmatoarea problema: Mama mea a decedat in urma cu 6 luni. Am ramas eu si tatal meu si am dori sa facem ... (vezi toată discuția)
Donare mostenire Zechino Zechino Buna ziua, As dori un raspuns avizat in urmatoarea chestiune. Parintii mei au murit in urma cu cativa ani iar noi suntem 3 copii. Dupa tata, fiindca el a ... (vezi toată discuția)