avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament prin prima casa de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament prin prima casa de la parinti

Buna seara,

In primul rand vreau sa mentionez ca mai am un frate. In momentul de fata locuiesc cu parintii intr-un apartament de 3 camere. Apartamentul este propietatea parintilor. As dori sa achizitionez apartamentul prin programul prima casa. Eu in momentul de fata dispun de un avans de 20000 de euro. Pretul de vanzare al apartamentului ar fi de 55000 de euro, deci ar mai fi nevoie sa mai fac un imprumut de 35000 de euro. Din jumatate din valoarea apartamentului as dori sa le cumpar parintilor o garsoniera (27500 de euro) si cealalta jumatate sa o impart cu fratele meu pe din 2 (cate 13750 de euro de fiecare), iar eu cu partea mea sa rambursez la creditul de 35000 de euro pe care o sa-l fac si sa mai raman cu 21250 de euro credit. Intrebarea mea este: daca se face act de vanzare-cumparare pe numele meu, acestea va mai putea fi atacat de fratele meu in viitor si sa isi ceara dreptul, motivand ca este ”casa parinteasca”? Din cate stiu ai mei vor trebui sa plateasca un impozit la stat de 2%, care ar veni 1100 de Euro. Ar influenta cu ceva negativ la o eventuala vanzare, daca as trece pe acte o suma mai mica (la minimul cat ma lasa banca sa o evaluez) ca sa plateasca ai mei mai putin impozitul? Astept raspuns. Multumesc anticipat.
Suma pe care o dati fratelui acum nu are nici o valoare in viitor la mostenire va ramane cu aceleasi drepturi. cu dvs. la mostenirea parintilor. Nu se fac pacte asupra unei mosteniri viitoare astfel incat sa impartiti de pe acum cu fratele ceva ce ar urma sa mosteniti. Acele acte sunt nule.
Daca aveti acei bani mai bine cumparati de la altcineva . Sau incheiati un contract de vanzare-cumparare cu parintii dvs., cu clauza de habitatie viagera , sau intretinere , veti avea grija de ei . Actele de vanzare-cumparare raman valabile. Daca nu mai doriti sa locuiti cu ei, cumparati apoi o garsoniera pe numele dvs in care vor sta parintii.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala pentru recunoasterea contributiei financiare la amenajarea unei case romanaplumb romanaplumb Buna seara, as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)