avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am semnat sentinta la moarte

Buna ziua!
As dori sa ma invatati cum sa fac
Sunt o pensionara ,63ani cu un accident vascular de acum 20 de ani care mi-a afectat vorbirea si mobilitatea,
Acum 3 ani,impreuna cu sotul,pensionat pe caz de boala,65 de ani, ne-am gandit sa facem acte fiului cel mic ,care sta cu noi,sa aibe grija de noi,sa o ducem mai bine.
Dar de cand am facut acel act de intretinere,viata mea a devenit un calvar,un iad as spune.
Am chemat politia,am chemat asistenta sociala ,degeaba - toti imi spun ca trebuie sa-i dau in judecata
Sotul imi spune ca nu mai are ce sa faca,ca el si-a trait traiu!
Dar eu vreau sa mai traiesc!!!!!
Nici sotul meu nu este multumit de ceea ce am facut ( acel act de intretinere ) ,dar prin tribunale nu avem bani sa mergem.
Exista vreo portita pentru pensionari? vreun avocat din oficiu? taxe mai mici? vreo scutire ceva?

Doresc sa va intreb ,daca voi divorta ,ce se va intampla cu acel act ?
Voi putea mai usor sa daram acel act ,chiar daca sotul nu vrea?cu toate ca nici el nu este multumit
Va multumesc si astept sugestiile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:39, 9 Ianuarie 2013
Puteţi beneficia de ajutor public judiciar, dacă aveţi venituri mici.
În instanţă, este suficient să faceţi dovada relelor tratamente din partea fiului şi neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere, şi contractul ar putea fi desfiinţat.
Nu trebuie să divorţaţi pentru asta.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Pensiile noastre insumeaza 1200 lei
Cum sa fac dovada pentru ca nu am martori, doar ceilalti 2 copii ,,care mai vin la mine sa-mi aduca cate ceva de mancare,si care tot ei au chemat politia pentru ca in frigider nu era nimic de mancare si eu nu facusem baie de 10 zile
Si taxele de timbru sunt foarte mari si nu imi permit
Sotul nu vrea sa mearga prin tribunale, de aceea ma gandeam sa divortez ,si asa poate reusesc sa-mi apar singura ce este al meu
Pot cere avocat din oficiu la primul termen?
Noi pensionarii nu mai avem dreptul la nimic?
Va multumesc
Aveţi drepturi , puteţi solicita ajutor, avocat, însă va fi greu sa faceţi dovada fără martori .Vă pot fi de folos şi constatările celor de la poliţie, dacă au făcut ceva , au consemnat undeva situaţia dvs.
Din postarile Dvs. scrise in anul 2011 se intelege ca sotul a ascuns actele casei si i-a facut numai dansul act fiului Dvs.

Iata ce parca prevesteati atunci:
ca de ceva timp ma tachineaza sa-i dam fiului acte pe casa,ca el este cel mai mic,mai nevoias( dar eu mai am 2 copii-toti copii sunt frati buni ),iar eu am discutii contradictorii de ceva timp,pe motivul -ca nu vreau sa-i dau acte ,pentru ca nu merita-are un comportament si un vocabular fata de mine si de fratii lui,care lasa de dorit
[...]
Care ar fii pasii de urmat sa ma pun la adapost sa nu ma trezesc intr-o buna zi in strada?

www.avocatnet.ro/content/for...
In final actul l-ati facut impreuna cu sotul?

Iar in acest topic scrieti in numele fiului cel mic? Cel care locuieste cu Dvs.?
www.avocatnet.ro/content/for...

Eu una nu mai inteleg nimic, desi incerc.
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
nu,atunci asa stateau lucrurile
Dar m-au inselat spunandu-mi ca o sa-mi fie mai bine
nu scriu in numele nimanui
Fata mea cea mare scrie la calculator,ca eu nu sunt capabila nici sa ma spal singura
V-am cerut pareri si sa ma invatati cum sa fac pentru ca cea fost mai rau s-a infaptuit
Ce trebuie sa fac de acum incolo e important ,sa indrept greseala vietii pe care am facut-o
Da,sotul a ascuns actele de mine.
M-au mintit ca o sa-mi fie mai bine ,si m-am dus cu ei si am semnat. Atunci mi-au spus ca daca nu sunt multumita de prestatiile lor pot sa anulez actul , nestiind ca trebuie sa trec prin tribunal.Au profinat de naivitatea si bunatatea si prostia mea ,cat se de starea mea de sanatate.

Comentariile rautacioase nu cred ca-si au rostul aici
va multumesc
reli_relly, utilizator

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare apartament cu clauza de intretinere pentru unul dintre copii ninasave ninasave Buna ziua Am facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului si nurorii noastre pe un apartament proprietate personala cumparat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate tinute ascunse de sotul meu si nu vrea sa mi le arate reli_relly reli_relly Buna ziua! As dori,daca se poate sa ma lamuriti in cateva probleme pe care le am cu sotul meu Incep prin a va spune ca de la un timp sotul meu,impreuna cu ... (vezi toată discuția)