avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am semnat sentinta la moarte

Buna ziua!
As dori sa ma invatati cum sa fac
Sunt o pensionara ,63ani cu un accident vascular de acum 20 de ani care mi-a afectat vorbirea si mobilitatea,
Acum 3 ani,impreuna cu sotul,pensionat pe caz de boala,65 de ani, ne-am gandit sa facem acte fiului cel mic ,care sta cu noi,sa aibe grija de noi,sa o ducem mai bine.
Dar de cand am facut acel act de intretinere,viata mea a devenit un calvar,un iad as spune.
Am chemat politia,am chemat asistenta sociala ,degeaba - toti imi spun ca trebuie sa-i dau in judecata
Sotul imi spune ca nu mai are ce sa faca,ca el si-a trait traiu!
Dar eu vreau sa mai traiesc!!!!!
Nici sotul meu nu este multumit de ceea ce am facut ( acel act de intretinere ) ,dar prin tribunale nu avem bani sa mergem.
Exista vreo portita pentru pensionari? vreun avocat din oficiu? taxe mai mici? vreo scutire ceva?

Doresc sa va intreb ,daca voi divorta ,ce se va intampla cu acel act ?
Voi putea mai usor sa daram acel act ,chiar daca sotul nu vrea?cu toate ca nici el nu este multumit
Va multumesc si astept sugestiile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:39, 9 Ianuarie 2013
Colega mea v-a explicat ca puteti beneficia de ajutor judiciar.

Nu. Intr-o tara ca Romania Dvs. alegeti daca vreti sa traiti in continuare in acelasi mod sau sa intreprindeti ceva, cu ajutorul sotului si al copiilor, pentru a indrepta greseala facuta acum 2 ani.
actul se poate anula. discutati si cu cineva de la primarie, se va face si o ancheta sociala si atunci asistentul soc va constata starea dvs, lipsa alimentelor din frigider...si altele. nu e necesar sa divortati. daca sotul nu doreste nu trebuie sa faca si atunci se va anula pt jumatate din casa, veti ramane proprietar pt cota parte. dar am intrebare
cu ce veti schimba in bine situatia dvs? de intretinut oricum nu va intretine nimeni si banuiesc ca baiatul fiind "mai nevoias" cum dvs ati spus , de la inceput nu ati avut pretentie la intretinere. eu vad aici o donatie deghizata. exista plata pretului in contract? puteti merge si pe neplata pretului. oricum la moartea dvs ceilalti copii pot ataca acest act (ca banuiesc ca acum realizati ca ati gresit ca nu le-ati dat nimic).
nu vreau sa va judec dar ar trebui sa ii explicati si sotului ca aveti 3 copii si este corect ca fiecare , indiferent de situatia lui financiara sa-si primeasca dreptul sau. fiecare cum si-asterne asa doarme. sper sa rezolvati situatia
Au venit si cei de la primarie,au facut ancheta sociala si au spus ca nu este de competenta lor si ca trebuie sa merg la tribunal. Cine o sa ma intretina? mai am 2 copii care ei ma intretin acum. Dar ,cel cu care stau in casa nici macar "buna ziua " nu-mi da ,mai ales sotia lui care nu-mi deschide usa macar. De multe ori am cazut pe jos in bucatarie si in casa, si nimeni nu a venit sa ma ridice - imi venea sa-mi pun singura capat zilelor in ce hal am ajuns si ce am putut sa fac!!!!!
In acel act si-au luat angajamentul ca o sa ma intretina din toate punctele de vedere. Si nimic,tot eu din pensie platesc gazele,lumina ,gunoiul,si eu n-am nicio dovada ca eu as plati pentru ca toate sunt deja pe numele lui. Offff,oare mai am scapare? Si judecatoria unde trebuie sa merg este tocmai la Cornetu, eu locuind in com Pantelimon.Si ma deplasez extrem de greu. Cum sa fac doamne sa-mi iau povara asta de pe umeri?
Va multumesc
Pentru deplasarea la Judecatorie nu suntem noi in masura sa va dam sfaturi. Este o solutie pe care trebuie sa o gasiti Dvs. impreuna cu familia, ceilalti copii ...daca vor sa va ajute intr-adevar. Daca sotul este reticent, 50% din problema nu prea e rezolvata. Adica Dvs. si dansul sunteti primii care trebuie sa va sfatuiti si sa ajungeti la un consens. Apoi incercati sa gasiti martori care sa sustina cele afirmate de Dvs. Este foarte important acest aspect. Vi s-a explicat in pagina 1, parca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare apartament cu clauza de intretinere pentru unul dintre copii ninasave ninasave Buna ziua Am facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului si nurorii noastre pe un apartament proprietate personala cumparat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate tinute ascunse de sotul meu si nu vrea sa mi le arate reli_relly reli_relly Buna ziua! As dori,daca se poate sa ma lamuriti in cateva probleme pe care le am cu sotul meu Incep prin a va spune ca de la un timp sotul meu,impreuna cu ... (vezi toată discuția)