Buna ziua!
As dori sa ma invatati cum sa fac
Sunt o pensionara ,63ani cu un accident vascular de acum 20 de ani care mi-a afectat vorbirea si mobilitatea,
Acum 3 ani,impreuna cu sotul,pensionat pe caz de boala,65 de ani, ne-am gandit sa facem acte fiului cel mic ,care sta cu noi,sa aibe grija de noi,sa o ducem mai bine.
Dar de cand am facut acel act de intretinere,viata mea a devenit un calvar,un iad as spune.
Am chemat politia,am chemat asistenta sociala ,degeaba - toti imi spun ca trebuie sa-i dau in judecata
Sotul imi spune ca nu mai are ce sa faca,ca el si-a trait traiu!
Dar eu vreau sa mai traiesc!!!!!
Nici sotul meu nu este multumit de ceea ce am facut ( acel act de intretinere ) ,dar prin tribunale nu avem bani sa mergem.
Exista vreo portita pentru pensionari? vreun avocat din oficiu? taxe mai mici? vreo scutire ceva?
Doresc sa va intreb ,daca voi divorta ,ce se va intampla cu acel act ?
Voi putea mai usor sa daram acel act ,chiar daca sotul nu vrea?cu toate ca nici el nu este multumit
Va multumesc si astept sugestiile dumneavoastra
Stimata doamna nu v-am adresat un comentariu rautacios. Am incercat sa vad daca ati ridicat problema aceasta si in trecut. M-a frapat faptul ca o postare este scrisa in numele fiului si aceasta nu este tocmai ok. Pentru ca se vorbeste despre Dvs. acolo. Poveastea aceasta incepe in urma cu 2 ani. Nu trebuie sa va suparati, chiar va inteleg amaraciunea.
Colega mea incearca sa va ajute. Ii voi adresa o intrebare care ma "roade" : ceilalti copii pot depune marturie in favoarea parintilor, Cristina?
Multumesc.
Era o intrebare tot pentru a veni in ajutorul dansilor. Am crezut ca se poate in astfel de cazuri. Copiii stiu cel mai bine modul in care sunt tratati parintii de celalalt fiu. Insa daca ma gandesc mai bine, declaratiile acestora pot fi partinitoare intr-un astfel de proces.
Deci, intr-o tara ca Romania, daca nu ai bani pentru avocati ,poti sta linistita in casa si sa-ti numeri zilele pe care le mai ai de trait!!!!
Alta solutie ? mai exista frati concetateni?
In discutie este o amarata de casa in comuna Pantelimon din chirpici unde statul cere taxa de timbru pensia mea pe 6 luni. Eu cum supravietuiesc in acest timp?
oare nu exista alte metode ? decat sa platesc taxiul sa ma duc la judecatoria cornetu? Ma costa jumatate din pensie ,pentru ca ,dupa cum v-am spus NU ma pot deplasa singura . Acasa merg tinandu-ma de pereti si de scaune ,de masa ,de usi ....si tot asa....
Daca am semnat....atunci pot sa mor cat se poate de repede ,pentru ca pe noi pensionarii nu ne crede nimeni si nu ne ajuta nimeni
Ai bani ,supravietuiesti ,nu ai bani -poti muri cu dreptatea in mana
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat