avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 83 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu neplatite

Buna seara,

Am lucrat o perioada determinata - 3 luni la o agentie de recuperare debite part time, in weekend. Pe fisa de lichidare s-a mentionat faptul ca am 5 zile de concediu nefolosite. Conform Codului Muncii, am vazut ca acestea trebuiau achitate de angajator. Salariul era de 400 de lei, insa ultimul virat a fost de 417 lei- nu cred ca aceasta diferenta de 17 lei acoperea cele 5 zile. Nu mai sunt angajata la acea firma in prezent, insa as putea solicita achitarea acelor zile?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 9 Ianuarie 2013
Puteti daca va incadrati in termenul de prescriptie de 3 ani.
Faceti o notificare angajatorului cu privire la acest fapt, iar daca acesta nu ii da curs, faceti o sesizare la ITM concomitent cu promovarea unei actiuni in instanta.
Sesizarea ITM-ului nu este conditionata de notificare in prealabil a angajatorului ...
Nu este, dar poate se rezolva pe care amiabila si atunci nu mai are rost sa faca sesizarea.
Este o alta idee .. sunt situatii in care inainte de a sesiza ITM-ul trebuie sa se adreseze angajatorului ... dar nu toate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul refuza sa mi dea lichidarea gabrielacodorean gabrielacodorean mi am dat demisia in 21 nov si trebuia sa iau lichidarea in 15 dec , ea refuza pe motivul ca am luat avans, ceea ce nu este adevarat, colegii stiu, si nu putea ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! aș dori să știu, dacă am schimbat locul ... Semiluna96 Semiluna96 Bună dimineața! Aș dori să știu, dacă am schimbat locul de muncă, patronul ar trebui să mi plătească zilele de concediu strânse până acum? ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma ContSters60781 ContSters60781 Imi dau seama ca acest subiect nu poate fi epuizat prin cateva mesaje si ca s-a tot discutat insa as vrea sa cer respectuos niste idei, in mare, cu privire la ... (vezi toată discuția)