intabulare a scris:
Eu am castigat printr-o hotarare definitifa si irevocabila dreptul de proprietate asupra imobilului si totodata dreptul de a ma intabula ( este specificat expres in hotarare ) . Pe hotarare la final este si acea stampila cu " Ordonam organelor de stat...etc " . Terasamentul pe care sunt construite 5 apartamente cu tot cu al meu are specificat in CF "interzicere pentru instrainare si grevare" , pentru suma de 30.000 Euro , in favoarea unei firme , cu ale carei materiale a construit constructorul aprtamentele de la mansarda .
Mentionez ca teoretic apartamentele nu exista (nu exista numar cadastral individual si nici CF individual ), pentru ca suma de 30.000 euro reprezinta ipoteca pe terasament . Nu este facuta dezmembrare si nici reapartamentare , fiind un singur CF pentru terasament .
Care ar fii acum pasii de urmat ? Doar unul , toti ? Care este exact procedura ? As vrea sa evit expertii si avocatii pentru ca si asa am cheltuit mai mult decat aveam la dispozitie si imi puteam permite .
3. Acte necesare radierii ipotecii si a interdictiei de instrainare si grevare
1. Cerere tip
2. Declaratia creditorului/adresa bancii creditoare din care sa rezulte in mod explicit consimtamantul acestuia la radierea ipotecii si a interdictiei de instrainare si grevare, cu identificarea imobilului;
3. Dovada achitarii integrale a tarifului.
9. Acte necesare pentru inscrierea actelor de dezlipire/ apartamentare/ alipire
1. Cerere tip
2. Documentatia cadastrala;
3. Act autentic de dezlipire / apartamentare/ alipire;
4. Dovada achitarii integrale a tarifului.
12. Acte necesare pentru radierea dezmembramintelor dreptului de proprietate (uz, uzufruct*, habitatie, servitute, superficie)
1. Cerere tip
2. Actul prin care se justifica radierea - copie legalizata;
3. Dovada achitarii integrale a tarifului.
* Certificatul de deces se prezinta in copie legalizata!