avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reabilitare +permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reabilitare +permis auto

Buna ziua, In luna februarie se implineste 1 an de cand sotului meu i s-a dat sentinta finala(1 an cu suspendare si 2 ani reabilitare)dupa alti 3 ani de judecata(din 2009)pt. alcoolemie. Intrebarea este ce se poate face dupa acest an si cand poate da pt. permis din nou. va multumesc
Dacă a trecut un an de la data la care hotărârea de condamnare a rămas definitivă soţul dvs. se poate prezenta să susţină un nou examen pentru obţinere permis de conducere.
Multumesc mult, mai am o intrebare:Cand ii dispare cazierul?
Dupa 3 ani ar trebui sa fie reabilitat de drept conf art.86 c.p.,totusi este posibil sa nu se opereze in cazier si va fi necesar sa solicitati tot la instanta sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier patat suciu cristinel suciu cristinel la cat timp se poate sterge din cazier o condamnare de 1,6 luni cu suspendare pt. conducere sub influenta alcoolului? dar permisul cand poate fi obtinut din ... (vezi toată discuția)
Dupa ce perioda de timp pot sa fac reabilitare ? snipper18 snipper18 Am o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare si o perioada de incercare de 1 an si 6 luni , dupa ce perioada pot sa fac reabiliatre si imi poate ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)