avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Modificare CIM determinat in CIM nedeterminat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Modificare CIM determinat in CIM nedeterminat

Un angajat are CIM determinat (salariul brut de incadrare 2500 lei) valabil pana in data de 14.01.2013, expira in 15.01.2013.
In data de 15.01.2013 semneaza un nou CIM, care incepe cu 16.01.2013, pe perioada nedeterminata si cu un salariu brut de incadrare de 3000 lei.
Cum se poate inregistra situatia data in D 112 ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 9 Ianuarie 2013
Daca are c.i.m. pana in data de 14.01.2013 nu are cum sa expire in data de 15.01.2013 .... c.i.m. inceteaza la data de 14.01.2013, iar modificarea in durata nedeterminata se face incepand cu data de 14.01.2013 si nu cu data de 16.01.2013 pentru a avea continuitate salariatul respectiv.

Modificarea se poate face prin incheierea unui act aditional la c.i.m. vechi.
Incetarea CIM se face in REVISAL in ziua in care contractul inceteaza, iar inregistrarea unui CIM nou se face cu cel putin o zi inainte ... deci va exista o zi de "pauza" ... :D
Eu am intrebat cum se face inregistrarea in D112 PENTRU SITUATIA DATA si nu pentru act aditional la cimjavascript:void(0);

Va multumesc.
Nu va exista nicio pauza intre ele , daca se face dupa anumiti pasi ...
In mod cert va exista o pauza :D
Eu raman la parerea mea si va spun ca nu ...nu o sa intru in polemica cu dvs pe acest subiect . Este optiunea angajatorului cum procedeaza ...

p.s.
avand in vedere parerea dvs mai sus exprimata ... posibil .. insa exista si alta situatie perfect legala.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)
Modificare durata contract alina40 alina40 Buna ziua, am un contract care initial a fost incheiat pe durata nedeterminata, iar acum partile au convenit prin act aditional sa modifice durata in ... (vezi toată discuția)
Salariata in cic careia ii expira contractul muscalucristina muscalucristina buna ziua, am o salariata care a intrat in cic in data de 01.05.2013 iar acum pe 10.10.2013 ii expira contractul de munca. Vreau sa stiu daca ii pot ... (vezi toată discuția)