avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce pot face in cazul in care nu pot plati un credit de ...
Discuție deschisă în Executare silită

ce pot face in cazul in care nu pot plati un credit de nevoi personale

problema mea este ca, in anul 2007 cand am solicitat creditu,o persoana binevoitoare ma indrumat catre valuta pentru ca este dobanda mai mica,adica CHF pe care lam luat la valoarea de 1,8RON si p care acum trebuie sa il platesc la 3,8 RON. Problema este ca am intarzieri de aproate 350 de zile si primesc telefoane de la banca spunandumi k o sa ma execute silit, problema este k eu nu am nimic pe numele meu si stau cu chirie, intrebarea mea este ce poate sa imi faca banca in acest caz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 13:24, 15 Ianuarie 2013
Problema dvs. va fi faptul ca vi se va pune poprire pe 1/3 din venituri si veti plati toata viata acel credit. In rest, nu veti putea avea niciodata nimic pe numele dvs ca v-ar fi executat silit. Cam atat.
exista si riscul sa intervina prescriptia pentru fiecare rata in parte in cazul in care nu aveti un loc de munca:D
milikka a scris:

exista si riscul sa intervina prescriptia pentru fiecare rata in parte in cazul in care nu aveti un loc de munca:D


Sunt cam in aceeasi situatie , nu am serviciu , dar am executare silita pentru neplata credit , imi explici cum e cu perscriptia . Multumesc.
Prescriptia intervine la 3 ani dupa ce a inceput dreptul de executare. In cazul in care creditul a trecut integral la scadenta, de la acel moment. In timpul celor trei ani ea poate fi intrerupta prin inceperea proce4durii de executare sau prin plati benevole, prelungindu-se cu inca trei ani de la aceasta data. In cazul in care o datorie s-a prescris, creditorul nu mai are mijloace legale pentru obligarea la plata. In cazul in care s-a inceput executarea in intervalul celor trei ani, ea poate continua, cum a spus Jocandi mai devreme, pana la recuperarea integrala a datoriei, prin toate mijloacele de executare silita - poprire pe venituri, licitatia bunurilor mobile si imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare silita inchis si creanta intoarsa la banca dupa >3 ani; este legal? baucucu baucucu Am avut doua credite la o banca comerciala care au ramas restante si au fost trimise in executare dupa o perioada. Executorul a pus poprire pe conturi si timp ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie al unui dosar la o firma de recuperare Liviu_89 Liviu_89 Buna seara! Cam la sfarsitul anului 2008 inceputul anului 2009 am facut o descoperire de card in valoare de 2800 lei! Din cauza anumitor probleme financiare in ... (vezi toată discuția)