avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... JUDECATA IN LIPSA IN PROCESUL PENAL conf carui articol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

JUDECATA IN LIPSA IN PROCESUL PENAL conf carui articol

se poate cere judecarea in lipsa intr-un proces penal in care eu sunt petent ? mentionez ca dosarul se judeca in alta localitate si este vorba de o plangere impotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata ,primul termen fiind stabilit pentru luna martie,iar fostul sot avand calitate de intimat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 09:52, 10 Ianuarie 2013
Da. in calitate de petent poti face motivat bineinteles acest lucru prin cerere sau chiar prin plangerea ce o depui .
Fiind dosar penal, prezenta dumneavoastra nu este obligatorie, iar neprezentarea nu se sanctioneaza cu suspendarea, ca in cauzele civile.
Da, fiind vorba de o cauza penala nu aveti un text de lege pe care sa il invocati si nici nu ar fi necesar chiar daca s-ar gasi ceva...
Puteti preciza motivele pentru care nu va veti putea prezenta aratand ca sunteti de acord cu judecarea cauzei in lipsa dvs.
Este si riscant sa va prezentati in alta localitate la primul termen de judecata intrucat este posibil sa solicite amanarea judecatii partea adversa pentru a-si angaja avocat.
exact la asta m-am gandit si eu deoarece am patit de multe ori in procese civile ca eu sa fiu in sala si partea adversa ceruse printr-o cerere anterioara amanarea judecatii pe acest motiv.va multumesc frumos pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate judeca si in lipsa? alexser24 alexser24 sub semnatu ect este chemat in instanta la data de ect in calitate de intimat in ceea ce priveste dosarul plangere solutie de neurmarire / netrimitere judecata ... (vezi toată discuția)
Pot cere judecarea in lipsa a intimatului intr-o plangere penala? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Dupa ce am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie si de la Prim-Procuror la o plangere penala impotriva cuiva, am depus plangere la ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrrrrrrrrrr BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN IN PRIMUL RAND VA SALUT, AM O MARE DILEMA! AM PRIMIT O CITATIE CARE SUNA CAM ASA:EU X, IN CALITATE DE PETENT, IN PROCES CU PERSOANA Y IN CALITATE DE ... (vezi toată discuția)