avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE PENTRU CRESTEREA COPILULUI SAU SUPLIMENT ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE PENTRU CRESTEREA COPILULUI SAU SUPLIMENT DE INSERTIE ???

Sunt pensionar MAI, am varsta de 50 ani, vaduv, angajat al unei societati private, convietuiesc in concubinaj, iar prietena mea este insarcinata in luna a sasea. As dori niste lamuriri cu privire la:
1.- daca cu veniturile din pensie si de la locul de munca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului si in ce conditii ?
2.- daca numai cu pensia pot beneficia de aceleasi drepturi si in ce conditii ?
3.- daca cu veniturile din pensie si de la locul de munca pot beneficia de stimulentul de inertie si in ce conditii ?
4.- alte avantaje de care pot sa beneficiez in aceasta situatie ?
5.-modalitati de obtinere ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 10 Ianuarie 2013
1. Legislatia referitoare la concediul pentru cresterea copilului - CCC - (OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei) nu prevad o asemenea situatie ca aceea prezentata de dvs.

2. Intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie, singura care este competenta sa va rezolve problema.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate plata contributii persoana fara loc de munca eugenia78 eugenia78 buna ziua. as dori sa imi spuneti si mie daca raman fara munca si sotul ma ia in intretinere pt sanatate , eu imi pot plati celelalte contributii catre somaj, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexandra1105 alexandra1105 Am o situatie mai ciudata si as vrea sa stiu cam in ce categorie ma incadrez cu privire la aceasta indemnizatie. Sunt studenta la zi (in ultimele 12 luni fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters289633 ContSters289633 buna ziua.am si eu o nelamurire...tocmai am aflat frumoasa veste ca sunt insarcinata..insa nu am un loc de munca, sunt casnica. as vrea sa stiu ce pot face ... (vezi toată discuția)