avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din vina reclamantului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din vina reclamantului

azi am primit comunicare de divort+custodie intradevar ceea ce mi sa spus precum ca custodia o sa fie comuna asa si este custodia la copil este comuna insa am o nelamurire in comunicare mai spune ca vina exclusiva de desfacere a divortului este a mea ca si reclamant,ce ar putea sa faca fosta sotie in acest caz si ce as putea eu sa fac,legal?daca comunicarea a fost data ce se va intampla cu plangerea penala pe care am facut.o impotriva soacrei mele pentru marturie mincinoasa,chiar nu se ia in consideratie ca soacra mea a mintit la proces?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
laur2013, utilizator
Sunt 2 situatii distincte
Prin comunicare instanta de judecata a facut cunoscut solutia pronuntata fata de actiunea de divort si custodie copil
Pentru plangerea penala promovata de dvs ,urmeaza fie sa solicitati prim procurorului sa va comunice stadiul cercetarilor sau solutia dispusa in cauza,fie sa asteptati solutia parchetului
as dori daca se poate sa ramanem la a doua solutie,de aproape 2 luni de cand am facut plangerea penala,nu am primit nici un raspuns,oare sa se fi clasat acest `dosar`? As putea sa fac recurs la comunicare? Ce avantaje as avea atat eu cat si copilul meu? ..care din comunicarea reiese ca custodia este comuna si ca domiciliul este exclusiv la mine?
Puteti declara apel dar daca instanta a stabilit pe baza de probe ca aveti vina exclusiva la divort nu cred ca veti avea sanse la apel ca sa se schimbe ceva.

Plangerea penala nu cred ca va avea un efect si chiar daca am admite ca ar avea un efect cam degeaba...
Din pacate la procesele de divort se minte mult...
am inteles,asa este ave.ti foarte mare dreptate se minte chiar foarte foarte mult..va multumesc..deci eu nu ar trebui sa imi fac nici un fel de grija daca instanta a hotarat vina exclusiva a mea,adica sa ma pomenesc peste ceva timp ca fosta sotie imi cere ceva despagubiri sau cine stie ce...
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
laur2013, utilizator
Nu cred ca va avea ea sanse concrete la despagubiri.
Trebuie dovedite si mai exista multe alte aspecte...

Alte discuții în legătură

apel la hotararea de divort Seashell Seashell Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea unei sentinte raylar raylar Buna ziua .am o intrebare ...in urma unui proces de divort am pierdut custodia fiicei mele am facut apel... in martie s-a pronuntat sentinta si nu m-ia fost ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna NitaCor NitaCor Prin divort s-a stabilit incredintarea copilului minor in custodia mamei.Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin custodia comuna avand in vedere intrarea ... (vezi toată discuția)