avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la apa rece

Stimati domni,

Va rog sa-mi comunicati carei instante trebuie sa ma adresez pentru restrictionarea accesului la resursele necesare vietii. Mai exact, asociatia de proprietari a fost debransata de la sistemul de apa rece datorita rau platnicilor. Eu sunt cu toate platile la zi si totusi nu beneficiez de apa rece. Consider ca-mi sunt ingradite niste drepturi datorita legislatiei precare. Nu pot sta impasibila atat timp cat imi indeplinesc toate obligatiile si consider ca sunt nedreptatita. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in acest caz. Cum as putea influenta schimbarea legislatiei? Cum as putea sa-mi fac dreptate?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:30, 10 Ianuarie 2013
Nu legislatia este de vina, presedintele si administratorul care nu au stiut sa achite facturile in ordinea prioritatilor, nu achitau apa calda, electrica, ascensorul, gazul sau alti furnizori, dar apa era prima care trebuia achitata. Trebuiau sa dea in judecata restantieriii dupa 90 de zile de neplata, nu sa ii lase ani si sa ii acopere.Nici un furnizor nu este obligat sa va furnizeze ceva fara sa fie platit!!
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
ContSters241232, utilizator
administratorul a dat in judecata restantierii dar procesul e de durata si datoriile se strang de la o luna la alta. Vorbim de datorii de 6,000 ron/asociatie.
Asociatia de proprietari nu detine fond de rulment sau alte surse financiare prin care sa achite debitul acumulat ?
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari detine autoritatea si competenta sa analizeze responsabil situatia si in comitetul executiv sa dispuna eventual masuri de solutionare situatie
In astfel de cazuri exista mai multe variante care pot conduce la solutionare astfel incat sa nu fie restrictionat dreptul la utilitati
nu detine si nu ma intereseaza daca detine sau nu un fond de rulment. Eu vreau sa mi se faca dreptate. Nu am gresit cu nimic, nu vreau sa platesc pentru altul. Vreau sa ies din aceasta asociatie si sa am contract individual cu compania de furnizare utilitati. Asa cum am si la energie electrica si gaz. Cum sa procedez? Unde sa ma adresez?
Vreau sa ies din aceasta asociatie si sa am contract individual cu compania de furnizare utilitati.

Nu conteaza daca sunteti sau nu in asociatie, aceleasi obligatii le aveti, trebuie sa va adresati furnizorului de apa sa vedeti ce posibilitate tehnica exista pentru contorizare individuala a fiecarui prorietar (dar nu cred), trebuie trasa coloana separata pe casa scarii si pus contor separat de la furnizorul de apa, este o investitie destul de mare....
Iar pe insalatia existenta nu este posibil contorizare individuala, iar furnizorul de apa nu face contracte individuale pe aceasta instalatie.
H.G.1588/2007 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Alte discuții în legătură

Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Recuperarea datoriilor de la restantieri Horatiu76 Horatiu76 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca pentru recuperarea datoriilor de la restantieri se deschide actiune in instanta impotriva acestora, si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)