avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la apa rece

Stimati domni,

Va rog sa-mi comunicati carei instante trebuie sa ma adresez pentru restrictionarea accesului la resursele necesare vietii. Mai exact, asociatia de proprietari a fost debransata de la sistemul de apa rece datorita rau platnicilor. Eu sunt cu toate platile la zi si totusi nu beneficiez de apa rece. Consider ca-mi sunt ingradite niste drepturi datorita legislatiei precare. Nu pot sta impasibila atat timp cat imi indeplinesc toate obligatiile si consider ca sunt nedreptatita. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in acest caz. Cum as putea influenta schimbarea legislatiei? Cum as putea sa-mi fac dreptate?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:30, 10 Ianuarie 2013
lcretu a scris:
Consider ca-mi sunt ingradite niste drepturi datorita legislatiei precare. Nu pot sta impasibila atat timp cat imi indeplinesc toate obligatiile si consider ca sunt nedreptatita. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in acest caz. Cum as putea influenta schimbarea legislatiei? Cum as putea sa-mi fac dreptate?

Daca vi se pare ca legislatia este precara, spuneti concret la ce va referiti. Orice proprietar are dreptul sa candideze si sa fie ales in comitetul executiv al asociatiei si-acest lucru va poate ajuta sa nu stati "impasibila", asa cum spuneti. Participati la conducerea asociatiei si rezolvati problemele pentru ca si acestea intra in obligatiile proprietarilor.
Ce prevederi din legea 230/2007 sau HG 1588/2007 credeti ca ar trebui modificate? Puteti solicita celor pe care i-ati ales in decembrie 2012 in Parlament, sa modifice legislatia acolo unde aceasta nu corespunde interesului proprietarilor.
Din punct de vedere personal sigur ca va considerati nedreptatita atat timp cat nu aveti restante iar apa a fost oprita datorita altor vecini restantieri. Dar responsabilitatea este comuna, gospodarirea asociatiei se face de catre proprietari, inclusiv de catre dumneavoastra si daca nu v-ati administrat bine asociatia sigur ca acum trageti consecintele, atat dumneavoastra cat si vecinii dumneavoastra. Daca v-ar fi oprit apa doar dumneavoastra, era o nedreptate, dar oprirea apei in tot blocul este urmare a nerespectarii contractului cu furnizorii si nu o nedreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Recuperarea datoriilor de la restantieri Horatiu76 Horatiu76 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca pentru recuperarea datoriilor de la restantieri se deschide actiune in instanta impotriva acestora, si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)