avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare parte indiviza din teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare parte indiviza din teren agricol

Cu respect!

Am o problema cu cateva rude pe tema vanzarii partii indivize dintr-un teren agricol
Enunt:
- suntem 3 persoane - deținem o suprafața de teren agricol - fiecare are cate 1/3
- exista titlu de proprietate unic pt toti 3, cadastru, intabulare, etc.
- actual intreaga suprafata este contractata in arenda cu drept de preemptiune pt arendas.
Stiind ca in tara asta NU poti controla nici ce se petrece la 10 m de casa, e clar ca nu pot controla minimal ce se face acolo la peste 140 km de noi. Nu mai spun de taxe, etc.
As dori sa vand partea mea si intreb ce se poate face pt vanzarea partii mele - celelalte 2 persoane se opun pe diverse motive, etc.
Se poate vinde acea parte fara iesire din indiviziune, etc..sau ce alta solutie ar fi?
As vrea pe cat posibil sa evit "solutia" cu proces de indiviziune, etc...
Cu multumiri anticipate!
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
Cristian_Nicolae , utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian_Nicolae , utilizator 21:24, 10 Ianuarie 2013
Va puteti vinde cota parte unei persoane straine (care totusi nu cred ca ar dori sa intre in indiviziune cu alte 2 persoane) sau cel mai bine unuia din cei 2 coproprietari sau la amandoi si astfel ei vor avea mai mult teren si dvs scapati de el.
Multumesc!

Am omis din greseala sa precizez : celelalte 2 persoane NU vor sa ma lase sa vand partea mea... pe motiv ca "pamantul sa ramana in familie" etc..
Deci cale inchisa pe toate partile..
Si daca le vindeti lor cota dvs, nu inseamna ca ramane in familie ???????
Multumesc din nou!
Ideea LOR e (dupa cum corect suspectați) sa le rămână acest pământ dar fără sa ma mai despăgubească......fie si cu cheltuielile făcute pana acum.....
"RUDE BUNE" -
De aia am scris "cale închisa pe toate parțile"

PS Exclud actiuni in justitie - sunt in somaj si abia ma ajung cu banii...
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Ady2010 Ady2010 Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt cedare/donatie de teren agricol Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Problema: - detin IN INDIVIZIUNE cu 2 rude de gradul 2 (veri primari) o suprafata de teren agricol - doresc sa o cedez celorlalti 2 proprietari insa cu o ... (vezi toată discuția)
Vanzare parte din condominum Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Enunt: Detin in coproprietate cu alte 2 rude 1/3 dintr-un teren agricol (titlu de prop., intabulat, cadastru COMUN pe toata suprafata,etc) Intrebari: cf ... (vezi toată discuția)