avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare parte din condominum
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare parte din condominum

Enunt:
Detin in coproprietate cu alte 2 rude 1/3 dintr-un teren agricol (titlu de prop., intabulat, cadastru COMUN pe toata suprafata,etc)
Intrebari:
cf cu Noul Cod Civil, ma intereseaza :

a- daca celelalte 2 rude POT IMPUNE un anume pret la o eventuala vanzare a terenului?

b- mai exista varianta de VANZARE IN PARTI IDEALE- daca vreau eu sa vand partea de 1/3 a mea?

Multumesc anticipat!
W-E placut!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 15 Februarie 2015
Nu pot impune un pret, insa daca nu cadeti de acord sa vindeti celui ce a oferit un anumit pret, nu-l puteti vinde pe tot si va trebui sa cereti iesirea din indiviziune in instanta.
Va puteti vinde doar cota dvs ideala.
Multumesc! Dar acea vanzare "in parti ideale" implica iesirea din indiviziune? Actual terenul este sub contract de arenda - anul al III-lea din 5 ani.
Pai, nu daca vindeti cota ideala si nu o bucata anume de teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare parte indiviza din teren agricol Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Cu respect! Am o problema cu cateva rude pe tema vanzarii partii indivize dintr-un teren agricol Enunt: - suntem 3 persoane - deținem o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu coproprietari BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Detin in proprietate, impreuna cu fratele meu, o suprafata de teren agricol extravilan, aflat in arenda la o societate agricola. Documentul de ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui teren extravilan othelo othelo Buna ziua, Ma puteti sfatui va rog in urmatoarea situatie? Exista un teren extravilan, detinut in coproprietate de doua surori. Una dintre ele a murit, ... (vezi toată discuția)