avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren alipit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren alipit

X pretinde ca a construit doua camere alipite la imobilul proprietatea altei persoane, si anume Y.

Intreaga casa cat si terenul ii apartin lui Y.

X pretinde dr de proprietate asupra celor doua camere de locuit si asupra terenului aferent acestora.

Y considera aceste camere ca fiind "imbunatatiri" la casa de locuit, intrucat sunt "alipite" acesteia.

Daca X va reusi sa dovedeasca faptul ca intr-adevar a edificat cele doua camere, are doar un drept de creanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:07, 9 Februarie 2009
cum era X? de buna sau de rea credinta ?
X neaga faptul edificarii de catre Y.
Y are adeverinta de la primarie care atesta ca a construit un imobil format din doua camere neavand autorizatie de constructie.
Y poate invoca accesiunea imobiliară, X rămînănd titularul unui drept de creanţă, variabilă după cum a fost de bună credinţă sau nu.

Sau Y poate cere desfiinţarea construcţiilor, cu excepţia cazului în care X a fost de bună credinţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drepturi reale Chatteris Chatteris V-as ruga frumos sa ma ajutati la o speta. Dr civil nu e punctul meu forte si avem examen in curand. X construieste pe terenul lui Y. Ac. situatie era ... (vezi toată discuția)
Superficie quest75 quest75 Buna,tuturor!Speta mea e urmatoarea.Am o societate SRL care a ridicat o constructie,in 1998,pe terenul Primariei Bucuresti, cu acordacordarea dr. de superficie ... (vezi toată discuția)
Spete drept civil cashu_7 cashu_7 La 15 mai 2001 X il actioneaza in justitie pe Y pentru plata contravalorii constructiei(parter+1 etaj)edificata pe terenul proprietate acestuia din urma.Din ... (vezi toată discuția)