avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune apartament

Buna ziua. Am urmatoarea problema si as avea nevoie de un sfat. Parintii mei au cumparat cu 10 ani in urma un apartament astfel: eu detin nuda proprietate iar ei dreptul de folosinta pe timpul vietii.
Tatal a decedat dar el mai are dintr-o casatorie anterioara 3 copii.
M-ar interesa sa stiu daca copii lui au dreptul la apartament in locul lui, impreuna cu mama mea, atat timp cat ea este inca in viata, si daca pot deschide succesiunea si pe apartament, avand in vedere ca eu am nuda proprietate si intru practic in posesia lui abia dupa decesul mamei.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 19:07, 10 Ianuarie 2013
Daca ceea ce explicati dvs corespunde realitatii juridice, dvs aveti proprietatea si nu posesia astfel incat mostenitorii tatalui dvs pot dezbate succesiunea doar asupra bunurilor ce se aflau in proprietatea tatalui lor ci nu in posesie. Faptul ca dvs intrati in posesia apartamentului dupa decesul mamei dvs nu are decat relevanta locativa ci nu va afecteaza nuda proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de nuda proprietate mariaadelina mariaadelina buna seara,am facut cu mama mea un contract de vanzare cumparare an care se specifica urmatoarele;mama ,ca vanzator,ami vinde dreptul de nuda proprietate ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament iura1729 iura1729 Buna ziua! Cazul pe care doresc sa vi-l prezint este urmatorul : Mama mea impreuna cu sora mea au locuit impreuna intr-un apartament cumparat in anul 2015, ... (vezi toată discuția)