avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se suspenda permisul de conducere ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se suspenda permisul de conducere ?

Buna seara,
In cazul in care s-a produs un accident rutier (lovirea grava a unui pieton PE TRECEREA DE PIETONI),iar accidentatul a suferit diverse leziuni GRAVE, fiifnd internat la urgente,bagat in gips,etc.,se suspenda permisul de conducere al soferului?
In ce conditii,in speta expusa,se poate emite o "dovada" pe baza careia soferul sa poata,totusi,conduce nestingherit autoturismul ?
Politia,ar trebui sa intocmeasca un proces verbal de constatare la fata locului.
In acest proces verbal,ar trebui incluse si declaratii ale soferului sau ale martorilor,sau declaratiile sunt date separat si nu se face referire despre acestea in procesul verbal ?
Partea vatamata (sau rudele acesteia) poate primi o copie dupa procesul verbal de constatare ? Cum ? Dar dupa declaratiile soferului si martorilor ? Cum ?
Ce anume contine acest Proces Verbal de constatare ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:40, 16 Ianuarie 2013
Care ar fi aceste conditii ? Procesul penal,s-ar putea oprii definitiv ? Cum ramane cu fapta penala ? Daca se impaca ambele parti,fapta penala nu mai e valabila ? Lasa parchetul fapta penala in stand-by ?
Multumesc
Cel vinovat poate sa despagubeasca victima cu o suma de bani in schimbul retragerii plangerii sau impacarii partilor.
Daca intervine impacarea partilor se inlatura raspunderea penala si se stinge si actiune civila,aceasta poate intervenii pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Daca nu s-a inceput urmarirea penala solutia este de NUP, daca s-a inceput, solutia este de incetarea urmaririi penale, daca santeti in cursul judecatii instanta pronunta incetarea procesului penal.
Victima nu a facut plangere penala impotriva vinovatului,intrucat se afla in spital.
Politia a facut masuratori:
- victima a fost lovita pe trecerea de pietoni si dusa 18,70 m.pe sensul de mers,dupa care a cazut; acolo a fost si o pata de sange cu diam.de 0,50 m.;
- Masina s-a oprit la 39 m.
- ambele roti din dreapta,au fost paralele cu marginea soselei,la 0,90 m. de marginea soselei.
Politia a intocmit un dosar de cercetare.
Politia a trimis deja la Parchet un dosar penal (cu fisa de constatare).
Ce inseamna aceste masuratori si cum vedeti dvs.derularea procedurilor in speta ?
Daca victima nu a facut plangere penala impotriva soferului,inseamna ca cercetarea penala si raspunderea penala nu continua ?
Sau trebuie neaparat facuta o plangere penala impotriva soferului ?
Va multumesc.
Depinde de numarul de ingrijiri medicale, daca se depasesc 60 de zile se sesizeaza din oficiu,altfel victima trebuie trebuie sa depuna plangere in termen de 2 luni din ziua in care a stiut cine este faptuitorul,oricum banuiesc ca cei de la politie au vizitat-o la spital sa o intrebe.
Accidentul a avut loc pe data de 07.ian.2013 ora 07.20.
Victima se afla de atunci in spital si este bagat in gips.Gipsul este obligatoriu minim 4 saptamani. Lovitura la cap,a fost cusuta cu 6 copci.Vanataile se vad si acum pe tot corpul.Un umar scos din rotula,a fost pus la loc,insa este si fracturat si este in bandaje pana la brau.
Restul loviturilor se inchid (rani deschise).
Are pierderi de vedere temporare.
Aiureaza.
Pierde notiunea locului unde se afla....etc.
Deci,au trecut 9 zile pana in prezent.
Ar trebui introdusa o plangere penala ? Este mai bine asa,sau sa astepte sesizarea din oficiu ?
Unde se depune plangerea penala ?
Nu a fost politia la victima,la spital. Oare,de ce ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ContSters139791 ContSters139791 buna seara o cunostinta de a mea a fost implicata intr-un accident rutier, in apropierea trecerii de pietoni, victima are cateva julituri, nimic grav, s-a ... (vezi toată discuția)