avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul minim pe economie

Buna ziua!
Multumesc inca o data pentru raspunsurile si lamuririle legate de clauza contractuala. Voiam sa va mai intreb cat este salariul minim pe economie la ora actuala, brut si net.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:04, 12 Ianuarie 2013
Mi s-a spus ca aceasta clauza prevede ca, daca se inchide contractul in anumite conditii (gen plecarea la o firma concurenta) si la cererea angajatului, acesta din urma s-ar obliga sa plateasca o despagubire firmei care ar fi de 250 milioane, in lei vechi. Imi pare a fi o suma exorbitanta, mai ales ca mi s-a spus ca este ilegala existenta clauzei avand in vedere ca nu se ofera curs formare profesionala sau ceva de genul asta.
In ceea ce priveste taxele la stat, voi verifica pe link-ul primit.Multumesc! La firmele la care am mai lucrat aveam salariul brut, din care se scadeau impozite, somaj si restul, rezultand astfel salariul net. De aceea, avand in vedere ca ei ofera in acte un salariu minim, am banuiala ca poate nu platesc aceste taxe, pentru angajati si risc sa ma trezesc fara asigurare de sanatate sau mai stiu eu ce. La asta ma refeream, nu la taxele datorate statului de catre firma ca presupun ca sunt in regula, avand in vedere cat de atenti sunt la detalii.

Inca o data, va multumesc!
Nu va ramane decat sa cantariti foarte bine aceasta oferta si sa luati decizia care considerati ca va avantajeaza.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu. edi_radu edi_radu Buna seara, Sunt intro situatie, mai bine spus in contradictoriu cu angajatorul meu care ma plateste cu minim pe economie, 3300 brut, implicit 800 ron ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Buna ziua.As dori sa aflu cum se calculeaza sporul de vechime ,daca acest spor este trecut in salariul de incadrare sau nu.Vreau sa aflu acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Contributii la salariul minim globalmures globalmures as dori daca va rog sa stiu cit ie salarul minim si cit platesc la stat exact dupa salarul minim va multumesc (vezi toată discuția)