avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit cu ipoteca, executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

credit cu ipoteca, executare silita.

In data de 15.01.2008 am luat un credit cu ipoteca,pe 25 ani. Din motive de intarziere plata rate, in data de 05.08.2009 banca ma actioneaza in instanta pentru executare silita, cu decizia irevocabila in 18.08.2009. In data de 08.09.2009 executorul bancar face somatia de plata, intreaga suma in 15 zile in caz contrar face executarea imobilului. In virtutea inertiei am mai platit ratele pana in 30.10.2009, de atunci nu am mai platit nimic.De asemenea, de la data somatiei executorul bancar(judecatoresc) nu a mai facut nicio actiune, nici chiar de a ma contacta telefonic.De la ultima plata au trecut mai bine de 3 ani.Va rog spuneti-mi ce am de facut...va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:59, 11 Ianuarie 2013
Din cate stiu sper sa nu gresesc mai asteptati si alte pareri crentele catre banca sau prescris.
~ Conținut șters la cerere ~
Cu siguranta nu s-a implinit prescriptia, orice act de executare intrerupe prescriptia. Ati putea sa incercati o contestatie la executare si sa cereti perimarea executarii. Dar sa nu ii treziti din reverie si sa isi aminteasca de creanta fata de dumneavoastra.
Oricum, termenul legal de prescriptie este de 10 ani, pentru ca este vorba de un drept real imobiliar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie credit bancar Elena-Dumitra Elena-Dumitra Ioana, verisoara mea, A contractat un credit bancar in 13.10.2006 pe o perioada de 7 ani, din iunie 2009 nu a mai reusit sa plateasca ratele, deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)