avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa in perioada de preaviz cf art 65, pct1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa in perioada de preaviz cf art 65, pct1

Dupa incheierea concediului de 2 ani pentru crestere copil, am fost concediata cf art 65, alineat 1. In decizia de concediere angajatorul ma informeaza ca renunta la beneficiul activitatii lucrative a subsemnatei si ca mi se vor acorda toate drepturile salariale pana la incetarea efectiva a activitatii mele si celelalte beneficii.

Intrebarea mea este: Pentru cele 20 de zile de preaviz ar trebui sa primesc pe langa salariu si bonurile de masa?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 31 Ianuarie 2013
Da, pentru cele 20 de zile lucratoare de preaviz veti primi si tichetele de masa ... pe perioada preavizului, atat salariatul cat si angajatorul au aceleasi drepturi si obligatii asumate prin c.i.m.
Nu am primit tichetele. Raspunsul lor a fost ca in perioada de preaviz conform regulamentului intern nu se dau tichete de masa. Decizia de concediere cf art 65, alin 1 a fost emisa ulterior regulamentului intern , pe care probabil l-au modificat in acesti 2 ani de cand am stat acasa cu copilul. Conform deciziei de concediere prin care se obliga sa imi acorde toate drepturile salariale plus celelalte beneficii, chiar daca au renuntat la beneficiul activitatii lucrative, sunt obligati sa isi respecte obligatiile? Ce pot face in acest sens? Multumesc anticipat!
Tichetele de masa se acorda in conformitate cu Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă si nici decum conform RI.
"ART. 6
(1) Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate."

ART. 10
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
b) utilizarea de către salariaţi a unui număr de tichete de masă mai mare decât numărul de zile în care sunt prezenţi la lucru în unitate."


Avand in vedere ca angajatorul a renuntat, in favoarea DVS, la beneficiul activitatii lucrative cu acordarea a tuturor drepturilor salariale pana la incetarea efectiva a activitatii, nu il obliga la acordarea contraventionala a tichetelor de masa pentru cele 20 de zile de preaviz in care nu ati fost prezenta la servici...

@ Elbi28

In perioada de preaviz, c.i.m. isi produce toate efectele .. astfel ca, sustinerea lor nu are nicio baza legala ...in acest sens, sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta.

Renuntarea la beneficiul activitatii nu are nicio legatura cu neacordarea acestor tichete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere prin desfiintarea postului.urgent!!! andrea23 andrea23 Buna seara! Lucrez la o firma ca si inginer in industria alimentara-sef de schimb ambalare.Problema mea este urmatoarea.In productie sunt 6 sefi de schimb,3 la ... (vezi toată discuția)
Munca Palelisabeta Palelisabeta Buna ziua.Va rog să-mi spuneti ce drepturi am: am primit preaviz de desfacere a contractului de munca cf.Art.65 din CM in data de 28 oct.2011,care a expirat ... (vezi toată discuția)
Oprire bonuri de masa si conditii de demitere gbaii gbaii 1. Se poate legal, ca un angajator sa nu mai dea salariatilor bonuri de masa, fara sa-i anunte in prealabil, avand doar ca explicatie ca firma merge in ... (vezi toată discuția)