avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz conform art 65 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz conform art 65 codul muncii

Am nevoie de o informatie si va multumesc in prealabil celor care o veti da.
Am fost anuntata ca voi fi disponibilizata conform art 65 codul muncii, urmeaza sa semnez si hartia oficiala. Mi s-a spus ca va trebui sa plec dupa 20 zile lucratoare. Intrebarea mea catre dvs este: daca in perioada de preaviz intervine o problema medicala la mine sau, Doamne fereste, la copilul meu se va suspenda acest preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 11 Ianuarie 2013
Buna ziua,
conform Codului Muncii art.75 ,, În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător"
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
ELENA SCUMPU, Consultant fiscal
Art.81 alin.6 C.mun. se refera la demisoe si nicidecum la concedoerea pentru desfiintarea postului ..

Art.75 C.mun.
....
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Cnform codului muncii in perioada de preaviz pot merge 4 ore la serviciu. Eu am contract de munca pe perioada nedeterminata cu durata de munca 4 ore (jumatate de norma) din februarie 2010 la aceasta firma. In cazul meu cum se va proceda? Pentru aceasta perioada voi mai primi tichet de masa? Va multumesc!
In mod normal daca mergeti la servici veti primi tichete in cazul in care ati primit pana acum. Dar cum aceste tichete nu sunt obligatorii din partea angajatorului, acesta va poate da sau nu.
Utilizatorul a spus ca va fi disponibilizat cf. art. 65 Codul muncii, deci nu este vorba de demisie ci de concediere.

mihaitzab a scris:

Cnform codului muncii in perioada de preaviz pot merge 4 ore la serviciu.


Nu exista o asemenea prevedere in Codul muncii in vigoare...

Alte discuții în legătură

Durata orelor de munca in preaviz la concediere marianams70 marianams70 Buna ziua, am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - concediere sau demisie ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU mar interesa un cod al muncii mai detaliat cum ar fi daca cineva isi da demia stiu ca trebuie sa stea 20 de zile lucratoare - preaviz insa am aflat de ... (vezi toată discuția)
Oprire bonuri de masa si conditii de demitere gbaii gbaii 1. Se poate legal, ca un angajator sa nu mai dea salariatilor bonuri de masa, fara sa-i anunte in prealabil, avand doar ca explicatie ca firma merge in ... (vezi toată discuția)