exista vreo lege in prezent care sa oblige asociatia de proprietari ( implicit comitetul executiv al asociatiei) sa actualizeze suprafetele utile fata de cele suprafata radianta sau SET?
Ordinul 233/2004 al ANRSC, modificat prin ordinul 255/2005 prevede ca, atunci cand se fac modificari ale caloriferelor, trebuie facuta o expertiza (nu se precizeaza de catre cine) care sa stabileasca o noua suprafata pentru apartamentul in cauza, suprafata care va fi utilizata numai pentru calculul caldurii, pentru celelalte utilitati folosindu-se suprafata reala a apartamentului.
Din pacate nu se prevede obligativitatea acestei expertize deci singura posibilitate ar fi sa va adresati justitiei, ceeace, dat find marimea sumelor implicate, nu cred ca merita.
multumesc pentru raspunsuri. am pus aceasta intrebare pentru ca ne confruntam cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei o parte din apartamente s-au debransat si racordat la gaze. pentru a putea obtine acceptul de Radet sa se debranseze asociatia de proprietari a trebuit sa ofere informatii referitoare la suprafata radianta initiala si actuala a apartamentelor din cadrul asociatiei. asociatia a procedat la masurarea cu firme specializate a acestor suprafete. problema e ca unii proprietari si-au schimbat caloriferele din apartamente , astfel ca ain prezent , suprafata radianta este mai mare decat cea initiala, fara a aduce la cunostinta asociatiei acest lucru, asociatia calculand caldura in functie de suprafata utila initiala. un grup de proprietari solicita acum comitetului executiv recalcularea listelor de plata din ultimul sezon de iarna in functie de suprafetele radiante calculate de curand, iar comitetul nu stie daca este legal sa realizeze acest lucru.
Set modificat
ursulina
Bună seara!
Sunt ad-tor de scara şi am de impărţit factura de căldură pe ap.
Până acum, s-a plătit în mod egal pentru că suprafaţa utilă a ap. ... (vezi toată discuția)