avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,neprezentare,partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,neprezentare,partaj


Imi cer scuze ca nu m-am facut inteles de la inceput.
Va mai retin atentia inca o data.sotul a inaintat cererea de divort,este reclamant.
Citatia de prezentare in fata instantei de fond pentru sotie,parata, a venit insotita de o copie de pe cererea de divort inaintata instanteia de catre sot.
In cerere sunt stipulate urmatoarele:
-desfacerea casatoriei din culpa comuna a celor doi soti
-revenirea sotiei la numele purtat anterior
-motivul invocat este despartirea in fapt( de aproape 2 ani)
-nu se solicita cheltuieli de judecata
-nu se face referire la partajarea bunurilor comune(exista posibilitatea ca cerere de parajare sa fie introdusa separat in acelasi timp cu cererea de divort?).
Sotia se afla in afara granitelor, e plecata de 2 ani.nu are acte de niciun fel in tara respectiva.
Aceasta nu se poate prezenta la proces.
As dori sa stiu ce va pronunta instanta,in cat timp se poate solutiona cauza?
Care este modolitate cea mai convenabila(cheltuieli minime) de partajare a bunurilor(mi-ati spus tranzactia,ce implica?,carei institutii trebuie sa i se adreseze?)Din cate am citit am inteles ca partajare cea mai convenabila se face pe cale judecatoreasca,evitand cheltuielile acordate unui notar.
Ipotetic - In situatia neprezentarii sotiei pentru judecarea cererii de partaj,cand exista probe clare(inscrisuri) ca cei doi soti au avut venituri asemanatoare si o contributie similara poate sotul sa obtina o cota parte mai mare de 50% ,chiar daca are un avocat bun?
Exista posibilitate ca instanta se respinga cererea pe motiv ca e nefondata(am facut mentiunea ca
sotia e plecata de 2 ani,sotul sustine ca sunt despartiti in fapt ,cum se poate dovedi acest lucru,constituie un motiv intemeiat de divort?).
Daca sotia se afla in afara granitelor si instanta va pronunta, pe langa altele, si revenirea la numele purtat anterior
care sunt consecintele pentru sotie ,cartea de identitate trebuie schimbat ,in ce termen?in cat timp de la pronuntarea hotararii se fac modificarile in registrele autoritatilor competente cu tinerea evidentei populatiei?,daca nu e schimbata mai poate calatori pe baza ei.actele incheiate sunt lovite de nulitate absoluta?cui se poate adresa in statul respectiv?carei autoritati?
Va multumesc anticipat si sper ca nu v-am deranjat prea mult cu seria aceasta de intrebari.






0
Divortul se va putea pronunta chiar si in lipsa sotiei .Situatia reclamantului este diferita , acesta trebuie sa se prezintw , intrucat , neprezentarea acestuia, la 2 termene de judecata, conduce la respingerea actiunii ca nesustinuta.
Partajul judiciar prezinta, intr-adevar, din punct de vedere pecuniar , avantaje.
Prezumtia de contributie egala a celor doi soti la bunurile comune e una relativa : poate fi rasturnata prin orice mijloc de proba.
Sotul poate dovedi parasirea domiciliului conjugal prin orice mijloc de proba, depozitiile martorilor pot fi foarte convingatoare in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj crina011979 crina011979 buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta. fratele meu a introdus actiunea de divort, inca nu s-a pronuntat, dar a gasit sa achizitioneze un imobil, la un pret ... (vezi toată discuția)