avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinte

Am o camera de camin cu o suprafata totala de 11 mp la ultimul etaj (etajul 4) intr-un bloc din beton in Craiova. Valoarea acestei locuinte este de maxim 10.000 euro adica aproximativ 45.000 ron. Aceasta asigurare obligatorie pentru mine reprezinta un furt din buzunarul propriu. De ce sa fiu obligat sa-mi asigur locuinta la o valoare dubla ? Ma despagubeste societatea de asigurari la aceasta valoare in cazul unei daune totale?
Cel mai recent răspuns: nairam63 , utilizator 20:12, 17 Ianuarie 2013
Ca e furt la buzunar, e clar. Sa ne fereasca Dzeu sa se produca riscul asigurat sa vezi discutii si umilinte cu asiguratorul.
booboo2011 a scris:

lucrez in asigurari, cunosc legislatia asigurarilor de locuinta care spun in felul urmator, casele din chirpici asigurate la valoare minima de 10000euro, casele din beton , caramida 20.000 euro asigurate. In cazul domnului de mai sus intr-adevar aceea camera nu valoreaza 20.000 euro, iar asigurarea ca si aproape toate asigurarile de altfel nu te despagubesc la valoarea maxima din suma asigurata, adica 20.000 euro, ci iti vor da o suma de bani care se ridica la valoarea reala a pagubei, si daca mai punem la socoteala ca prima de asigurare este 20 euro, si riscurile asigurate sunt destul de multe e un chilipir. Eu de exemplu am o asigurare , intr-adevar a costat cam 180 lei deoarece mi-am asigurat si continutul.
Am avut client care a avut parte de furt, i s-au furat televizoarele, frigiderul si laptop-ul, toate acestea fiindu-i despagubite de societatea de asigurari, vorbim de o suma de 6.000 lei, iar omul a platit pe asigurare 230 lei. Cu cei 230 lei nu-si mai cumpara nici un tv sport micut.


:offtopic: Interventie moderator:
-In PAD nu se asigura bunuri deci mentiunea este in afara de subiect.
-Dauna totala din motive de dezastru = despagubirea maxima pentru care s-a platit PAD
-Pentru daune partiale, se platesc reparatiile, indiferent de numarul evenimentelor, pana la acoperirea sumei asigurate, dupa care asiguratul trebuie sa plateasca din nou o PAD
Pe viitor, evitati sa mentionati nume de firma, motiv pentru care v-am sters mesajul original si va citez in acest raspuns.

Solutia pe care o vad eu este sa va incheiati o asigurare facultativa la valoarea reala considerata a fi 10000 de euro, in care sa fie incluse si riscurile din PAD si asigurarea bunurilor si sunt acoperit pentru orice situatie. Pentru un calcul al primelor de asigurare astept un mesaj din partea dumneavoastra.
Conditia pentru ca o polita facultativa sa acopere obligativitatea L 260/2008, este sa respecte atat minimul de riscuri, cat si valorile impuse prin aceasta lege speciala.Pentru tipul de locuinta, nu exista decat cele doua standardizate pe baza materialelor de constructie(nu suprafata, nu valoare de piata).O asigurare in acest caz , la valoarea de 10000E, nu absolva de amendare pe proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
nucu$, utilizator
Cu adevarat e un furt mascat. Locuiesc intr-un apartament ce face parte dintr-un bloc construit in 1989. Ce vina am eu de exemplu daca vecinul de sub mine a facut modificari in apartamentul lui si a atacat structura de rezistenta a blocului (cu sau fara aprobare)?
Asiguratorul iti incheie polita... si pe urma Doamne ajuta!
In caz de necaz iti arata excluderea....
Dar o inspectie de risc nu face inainte de incheierea politei ca sa-ti spuna daca poti beneficia de polita in cazul producerii unui eveniment asigurat.
Asa ca de ce sa se inghesuie lumea sa faca asigurarea? Doar ca sa nu plateasca amenda?
Pai poate ca va fi picatura care umple paharul si cine stie ce se mai poate intampla pe urma.
Mai bine ar revedea aceasta lege si ar amenda-o pe ici, pe colo... dar in partile esentiale si foartte importante:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)