avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama mea ma poate da afara din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama mea ma poate da afara din casa?

locuiesc impreuna cu mama mea vaduva.ea este proprietara apartamentului in care locuim,intrucat si eu si sora mea am renuntat in favoarea ei dupa decesul tatalui nostru.ma poate da afara din apartament?multumesc
Cel mai recent răspuns: deian , utilizator 20:06, 21 August 2009
acum..m-ati incuiat!trebuie verificat...nu stiu exact ce inseamna tulburare de personalitate...cred ca toti avem, doamne fer..daca imi permiteti o gluma..desi stiu ca e neavenita...

dar ea lucreaza?ma gandeam ca daca veti dovedi ...o incapacitate..aveti sanse sa ..instituiti o curatela..si..in sfarsit, ar fi mai greu sa va dea afara...
mi-e greu sa ma pronunt ...

av. Ileana Schwarz
este pensionata pentru limita de varsta si vechime integrala.cum se instituie curatela,unde sa ma adresez?unei instante?precizez ca diagnosticul poate fi probat cu iesire din sanatoriu de psihiatrie si medicatie de la un medic primar psihiatru.
in primul rand autoritatea tutelara de pe langa primaria de domiciliu..mergeti acolo..ar trebui sa explicati ca nu e ok...
dar nu ma hazardez...ar trebui sa mergeti acolo si sa intrebati..ca si cand nu ati sti nimic din punct de vedere legal..doar sa-i intrebati, ce sa faceti...ca nu va mai intelegeti cu ea..ca e pericol..sa ramana singura in casa..zic si eu..dar tot dvs. trebuie sa stiti mai bine care este situatia.

av. Ileana Schwarz
Tulburarile de personalitate pot cunoaste o multitudine de forme (paranoida, schizoida, anxioasa etc), pot fi mai mult sau mai putin grave...

Cererea de punere a interdictiei se introduce la judecatorie, instanta urmand sa se pronunte asupra acesteia printr-o hotarare ale carei efecte se produc de la data cand hotararea ramane definitiva.
Pt a declara o persoana fara discernamant sunt necesare multe expertize si documente; interdictia se obtine pe baza constatarilor stiintifice medico-legale constante, intemeiate pe acte medicale oficiale intocmite in succesiunea bolii, analizate si atestate prin Raportul de constatare medico-legala intocmit de Inst de Med Legala, prin Expertiza medico-legala psihiatrica eliberata de aceeasi institutie cat si prin Raportul la o noua expertiza medico-legala a Inst de Medicina Legala "Mina Minovici” Bucuresti. Trebuie implicata si Autoritatea tutelara... Cand – si daca – va ramane definitiva hotararea de punere sub interdictie va fi anuntat Min Sanatatii, pentru ca acesta sa instituie asupra celui interzis o supraveghere medicala permanenta.
In timpul procesului se va numi, de Aut tutelara, un curator – pana la ramanerea definitiva a hot judec...
Punerea sub interdictie e mijlocul de ocrotire judiciara a persoanelor lipsite de discernamant aflate in imposibilitatea de a se ingriji de interesele lor sau de a-si exercita drepturile civile.
Procedura de a o declara incapabila, in instanta, e o procedura greoaie, pe termen lung, scumpa si extrem de... neplacuta.
curatela se poate obtine de la Autoritatea tutelara, numai dupa ce Comisia de expertiza medicala a decis ca este vorba despre un handicap grav. atit calitatea de tutore, cit si cea de curator se obtin greu, nervi tociti si timp...timp

Alte discuții în legătură

Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Curatela sau punere sub interdictie ? miilan miilan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Mama are 83 de ani si detine in proprietate: o garsoniera; 3/4 din apartamentul in care locuieste(1/4 sunt eu ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie manuela kosza manuela kosza va rog ajutati-ma, ce este punere sub interdictie? in ce consta? Mama bolnava de alzhaimer cu certif. de grad de handicap grav, cod 5, pt. a obtine ... (vezi toată discuția)