avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Învinuit in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Învinuit in dosar penal

În ian.2006 am fost oprit de agenții de la circ. pe un drum din capitală fiind testat cu alcooltestul.Rezultatul a fost pozitiv,mi s-a ridicat permisul și de atunci n-am mai aflat nimic despre el,până azi când am fost chemat la procuratură printr-o citație ca învinuit în Dosar penal,Deci după 7 ani!
Eu sunt handicapat locomotoriu ,având certificat în acest sens și suferin de mai multe boli cronice,deci deplasarea de la 300km către București,acolo s-a întâmplat fapta,îmi este imposibilă,așadar care sunt căile prin care să mă fac înțeles?
Vă mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: edyzaharia , utilizator 23:42, 11 Ianuarie 2013
Mie personal mi se pare aberant de mare acesta durata in care nu a fost solutionat,oricum asa cum a sesizat cineva inainte este foarte posibil sa intervina prescriptia raspunderii penale daca ne raportam la infractiunea prevazuta de art 87 alin. 1 din OUG 195/2002.Vad ca nu spuneti nimic de probe biologice,daca nu vi s-au recoltat este posibil sa va fi retinut infractiunea de refuz de recoltare,si atunci fapta nu s-a prescris,limitele de pedeapsa la aceasta infractiune fiind mai mari prescrierea intervine dupa 8 ani.
S-au recoltat și probe biologice la Mina Minovici,la intervalele prestabilite de lege și le-am achitat urmând ca rezultatul să fie trimis ulterior organului de poliție .Deci nu m-am sustras ,dar am refuzat semnarea procesului verbal !
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
edyzaharia, utilizator
In acest caz,asa cum v-am spus este posibil sa fie prescrisa raspunderea penala.
Încă odată vă mulțumesc,cu respect,domnul avocat !
O seară frumoasă vă doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)