avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furtul intre soti.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furtul intre soti.

sunt in divort cu sotul meu si eu am ramas impreuna cu copilul in casa noastra...domnul s-a mutat la amanta dar profita de cate ori plec de acasa sa mai vina sa-si ia tot felul de lucruri, fiindca bineinteles are cheie si nu am cum sa-i ingradesc accesul....inainte de craciun a luat cea mai mare plasma din casa si un laptop(care apropo mi-l facuse cadou cu un an inainte)...atunci chiar nu am stiut cum sa reactionez desi am fost tentata sa fac o plangere la politie.....zilele acestea, insa, calculatorul copilului s-a stricat si chiar nu-mi permit sa iau altul...l-am rugat sa aduca laptopul inapoi, fiindca incepe copilul scoala si ii este necesar si a refuzat categoric....
ce pot sa fac in acest caz? pot sa fac o plangere pt furt intre soti? mi-a luat inclusiv actele personale(certificat nastere, acte studii etc)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:23, 12 Ianuarie 2013
de ce nu aveti cum sa-i ingraditi accesul ? daca e publica treaba asta cu mutatul, puteti schimba yala.
Puteti face plangere pt furt intre soti insa nu se va intampla mai nimic.
Daca a luat actele este furt si politia va lua masuri cum va putea insa va fi o problema cu probatiunea in procesul penal.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
pai casa fiind un bun comun si fiindca nu am initiat niciunul procedura de partaj, m-am gandit ca nu pot sa-i interzic accesul....asadar, chiar pot schimba incuietorile>? cel putin de la poarta, desi il vad in stare sarind gardul...
Puteti schimba incuietorile, aveti si motiv.. ati constatat ca va dispar lucruri din casa si cum celalalt proprietar nu mai locuieste sa aiba grija de proprietate, v-ati simtit mai in siguranta cu incuietori noi. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala pentru interzicere acces in locuinta mariejean mariejean am primit de la parchet o comunicare pentru ca as fi interzis accesul fostului sot in locuinta comuna si o amenda de 50 lei plus cheltuieli juridice. Fostul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am și eu următoarea situație: fostul soț, ( de ... Ungureanu Lavinia Ungureanu Lavinia Buna ziua! Am și eu următoarea situație: fostul soț, ( de care sunt divorțată de 10 ani și cu care am împreună un copil minor, 11 ani -este singurul ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi iau lucrurile din casa ContSters27532 ContSters27532 Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri ... (vezi toată discuția)