avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasari ulterioare lichidarii firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasari ulterioare lichidarii firmei

In urma cu cativa ani am avut o dauna foarte mare la firma la care eram unic actionar. Asiguratorul a refuzat sa plateasca si suma fiind destul de mare, firma a intrat in insolventa apoi am inchis-o fara sa am datorii fata de stat ,creditori sau angajati.
Dupa indelungi procese am castigat in instanta si am hotarare definitiva si irevocabila care obliga asiguratorul sa-mi plateasca o parte din dauna in cauza.
Intrebarea este daca pot incasa acesti ani in conturile bancare ramase neinchise ale firmei deja inchise. Pentru aceste sume mai datorez ceva statului roman ?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:22, 15 Ianuarie 2013
Veniturile din despagubiri sunt neimpozabile.
Da se poate incasa in contul respectiv sau cel mai bine mergeti cu decizia de inchidere a firmei si dovada ca sunteti unic asociat si da-ti-le celor de la asigurari un cont personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata mai are bani de primit aprovion aprovion Am avut o firma (srl) in perioada 2005-2010 pe care am radiat-o. La data radierii era pe rol un proces cu o firma de asigurari pe care acum l-am castigat ca ... (vezi toată discuția)
Balanta gresita la decembrie Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, in luna februarie am preluat o firma platitoare de imp. pe profit, TVA la incasare. Ei lucrau in acelasi program de conta, asa ca eu am preluat ... (vezi toată discuția)
Asigurare turist/insolventa rdrani2005 rdrani2005 Buna ziua, Pot recupera suma achitata ptr o vacanta de la firma de asigurari cu care au incheiat polita de asigurare , daca agentia de turism a intrat in ... (vezi toată discuția)