avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt sau delapidare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt sau delapidare?

buna seara, in februarie anul trecut eram angajat in functia de agent comercial la o societate comerciala. am picat in mirajul jocurilor de noroc si mi-am insusit pentru joc incasarile facute pe chitanta dar si o mica parte facuta cumva la negru de s c respectiv pe cateva zile. in momentul in care nu am predat banii s-au sesizat am fost chemat la sediu...am recunoscut ce am facut cu banii. am fost concediat desigur si in urma unor discutii cu reprezentantii societatii am convenit sa acoper prejudiciul intr.un timp cat se poate de scurt(12500ron). in cateva rate am reusit sa acoper pana in luna noiembrie am reusit sa acoper 8000ron. din luna noiembrie nu am mai avut bani sa le inapoiez. desigur ca m-au sunat si mi-au spus ca daca nu acoper cat mai curand prejudiciul ma vor da in judecata.
intrebarile mele sunt:
fapta mea se incadreaza la furt sau delapidare?
tinand cont ca a trecut un an daca este furt nu se mai poate face plangere penala pentru ca ar fi tardiva din ce am citit eu pe site. si atunci s.ar putea indrepta(indreptatiti fiind) spre instanta pe cale civila.
in momentul de fata dupa un an de zile dupa ce am acoperit cca 70% din prejudiciu ce risc? si ce as putea sa fac ca sa nu ajung totusi in instanta pentru ca nu as vrea sa.mi patez cazierul fie si cu o pedeapsa cu suspendare.
va multumesc!
Consilierul juridic poate scrie ce vrea dumnealui, fapta e delapidare, iar politia ma indoiesc ca nu stie sa faca o incadrare. Dar asta conteaza mai putin, in conditiile in care daca dosarul de cercetare este pe rol, nu este roza situatia tanarului nostru. Eu am postat aici in calitate de contabil, care mai are si putin habar de documentele pe care le-a avut in posesie, pe langa bani. Iar putin drept se mai face si prin scolile pe care le studiem noi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu cred ca ati inteles.
Consilierul juridic stie suficient drept pentru a face o incadrare juridica corecta.
De aceea am scris ,,daca"...

Este insa la fel de adevarat ca este posibil ca acesta sa se fi aflat in eroare...
Tot la fel de posibil este ca userul sa fi fost dezinformat.
Domnule avocat eu nu contest cunostintele juridice ale niciunui consilier juridic, cred ca Dvs. nu ati inteles ceea ce am scris mai sus. Constat numai ca postam aici de dragul de a posta. Nimic nou in aceasta discutie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai...dvs. ati scris ca nu am citit postarea.
Si v-am raspuns.
Si imi mentin afirmatia:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Despre ce suma este vorba?

Raspunsul este in prima postare, pe prima pagina a topicului
daniel_gl_84 a scris:
am convenit sa acoper prejudiciul intr.un timp cat se poate de scurt(12500ron). in cateva rate am reusit sa acoper pana in luna noiembrie am reusit sa acoper 8000ron.


Q.e.d.

Time out!

Alte discuții în legătură

Plingere penala ionela_mc ionela_mc Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu un model de plingere penala, deoarece sunt noua pe acest post si am fost pusa sa redectez una. este vorba de o societate ... (vezi toată discuția)
Denunt penal - urgent joint_teller joint_teller Buna ziua, Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat ... (vezi toată discuția)
M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)