avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara minori

Buna ziua, sotul meu a depus acum o luna actele pentru divort. Mai mult el sustine ca tot atunci a vandut si masina noastra, intrucat era pe numele lui, ca sa nu mai avem decat casa de impartit la partaj. Mai pot face cumva sa demonstrez ca masina a fost vanduta fara acordul meu sau sa recuperez niste bani? Conteaza cumva la divort/ partaj ca nu mai locuieste in casa de cateva luni? Mai mult, daca rata la casa a fost platita integral de mine, de cele mai multe ori, intrucat am salar mai mare, desi creditul este pe numele la amandoi, pot demonstra cumva asta la partaj in favoarea mea? Mentionez ca suntem casatoriti de 9 ani. Poate cumva sa amane divortul/ partajul deoarece interesul lui este sa platesc cat mai mult timp la casa? Mentionez ca are avocat si pentru divort.
Va implor, sa imi spuneti ce pot face eu in acest caz, pt ca el vrea un divort in care eu sa nu raman cu nimic si el cu totul sau vrea doar sa ma amane cat se poate cu divortul ca sa platim in continuare la rata la casa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:34, 12 Ianuarie 2013
Nu are importanta daca masina era doar pe numele lui atata timp cat si acest bun a fost obtinut in timpul casatoriei; va intra in masa partajabila, alaturi de celalalte bunuri obtinute impreuna. Cat priveste cota pe care o poate acorda instanta, atunci cand unul dintre soti reclama o cota mai mare decat 50/50, depinde foarte mult de probele care vor fi administrate in cursul procesului. E foarte important sa beneficiati de ajutor specializat, adica sa va angajati si dvs. un avocat care sa va spuna ce trebuie sa faceti pentru ca instanta sa fie convinsa ca dvs. meritati o cota mai mare din bunuri, datorita veniturilor superioare obtinute fata de sot.
Va multumesc mult pt promptitudine. O zi frumoasa!
Instanta va tine seama de ratele pe care le-ati platit singura dupa data despartirii in fapt si pana la data solutionarii divortului si ulterior a partajului. Va trebui sa solicitatia cest lucru.

Puteti solicita printr-o cerere reconventionala ca instanta sa constate ca aveti o cota majorata la dobandirea bunurilor comune.

Contravaloarea masinii - daca a fost bun comun achizitionat in timpul casatoriei - a fi adusa la partaj si in final se va scadea din cota parte a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am după divorț Eddypop1978 Eddypop1978 Daca am cumpărat o mașina în 2007 dar că soția avea mai mult timp liber am trecut o pe numele ei ! După divorț la partaj am convenit că mașina să ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj elisabeta11 elisabeta11 buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)