avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi atacat testamentul dupa 18 ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi atacat testamentul dupa 18 ani?

Buna seara! Am o problema care ma framanta de ceva timp si va rog sa imi raspundeti daca se poate.Socrul meu i-a lasat mostenire sotului meu, cu cateva luni inainte sa moara, niste teren si o casa inceputa pe care am terminat-o mai tarziu.Iar soacrei mele casa in care locuiau si niste teren.Casele fiind in aceeasi curte a lasat fiecaruia cate jumatate din anexe curte si gradina.El mai are trei fete carora nu le-a dat nimic pe testament dar le-a mentionat ca rezervatari si detin cate o bucata de teren fiecare mai mica decat cea primita de sotul meu.Anul trecut a murit si soacra mea fara sa mai lase nimic nimanui iar fetele sau trezit ca vor sa impartim totul.Adica vor sa atace si testamentul lasat de socrul meu.Vor putea castiga?
Cel mai recent răspuns: 201715 , utilizator 20:56, 15 Ianuarie 2013
Testamentul poate fi atacat.
Ca vor castiga sau nu tine de alte aspecte.
De principiu, este foarte greu de anulat testamentul daca l-a facut la notar.
Testamentul este facut la notar dar ce motiv l-ar putea anula ?Faptul ca fetelor le-a dat mai putin decat baiatului este un motiv?
Liberalitatile se pot ataca intr-un anumit termen. Parerea mea este ca a intervenit prescriptia in acest caz. Daca descendentele defunctului atacau testamentul in 3 ani de la decesul defunctului pureau avea castig de cauza.
Si totusi daca ar avea castig de cauza ce rost mai are dorinta celui care a lasat testamentul?Adica daca trebuie sa se imparta totul egal ,acest lucru s-ar fi intamplat odata cu succesiunea.Ce rost mai are testamentul?
Reductiunea liberalitatilor excesive este prevazuta de lege.
Asa este legea si instanta ar fi obligata de lege sa dispuna o hotarare judecatoreasca legala si temeinica.

Nu se stie insa daca este vorba de asa ceva.

Puteti merge la notar ca sa va lamuriti sau la avocat daca veti aprecia in acest sens pentru ca trebuie analizat testamentul si situatia de fapt.
De asemenea, puteti merge mai intai la notar si apoi la avocat.
La notar oricum va trebui sa ajungeti.

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters225985 ContSters225985 Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)