Stiu ca ati mai raspuns la aceasta intrebare dar eu sunt intr-o situatie pe care nu o regasesc nicaieri. Din luna lui septembrie 2012 m-am reintors in invatamant ca profesor.Totodata sunt cursanta in anul II a unei scoli de asistenti de farmacie . In luna aprilie a anului 2013 urmeaza sa nasc.Ideea e ca pana nasc la actualul loc de munca nu reusesc sa am acele 12 luni vechime , ci doar aproximativ 8 luni in acestea fiind incluse si zilele de prenatal. Am inteles ca fiind cursanta a unor cursuri preuniversitare la zi pot beneficia de aceasta indemnizatie.Intrebarea mea este daca celor 8 luni de vechime la actualul loc de munca i se pot adauga 4 luni ( pentru ca sunt cursanta la zi) si astfel sa realizez cele 12 luni necesare? Pentru cele 4 luni la calcularea indemnizatiei se va considera ca as beneficia de 6 mil. venit pe luna?Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
1. Daca veti naste in aprilie 2013 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt mai 2012 - aprilie 2013.
2. Daca in perioada mai - august 2012 ati frecventat cursurile de zi ale scolii postliceale atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Daca 85% din media veniturilor pe cele 8 luni cat ati beneficiat de salariu este mai mare de 600 lei atunci veti primi acea indemnizatie reiesita din calcul.
- Daca din calcul iese mai putin de 600 lei veti primi o indemnizatie de 600 lei.
4. Veti primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.