avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere copil

Stiu ca ati mai raspuns la aceasta intrebare dar eu sunt intr-o situatie pe care nu o regasesc nicaieri. Din luna lui septembrie 2012 m-am reintors in invatamant ca profesor.Totodata sunt cursanta in anul II a unei scoli de asistenti de farmacie . In luna aprilie a anului 2013 urmeaza sa nasc.Ideea e ca pana nasc la actualul loc de munca nu reusesc sa am acele 12 luni vechime , ci doar aproximativ 8 luni in acestea fiind incluse si zilele de prenatal. Am inteles ca fiind cursanta a unor cursuri preuniversitare la zi pot beneficia de aceasta indemnizatie.Intrebarea mea este daca celor 8 luni de vechime la actualul loc de munca i se pot adauga 4 luni ( pentru ca sunt cursanta la zi) si astfel sa realizez cele 12 luni necesare? Pentru cele 4 luni la calcularea indemnizatiei se va considera ca as beneficia de 6 mil. venit pe luna?Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: ameliapintea72 , utilizator 19:55, 14 Ianuarie 2013
1. Daca veti naste in aprilie 2013 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt mai 2012 - aprilie 2013.

2. Daca in perioada mai - august 2012 ati frecventat cursurile de zi ale scolii postliceale atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Daca 85% din media veniturilor pe cele 8 luni cat ati beneficiat de salariu este mai mare de 600 lei atunci veti primi acea indemnizatie reiesita din calcul.
- Daca din calcul iese mai putin de 600 lei veti primi o indemnizatie de 600 lei.

4. Veti primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului enipopute enipopute Buna ziua,as avea si eu o intrebare,am o fetita de 2 si 5luni,dupa ce am terminat concediul cu ea am intrat in somaj pentru ca firma unde lucram a intrat in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)
Plata cas - sotie ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la cele de mai jos : - momentan sotia (are 25 ani si 7 luni , deci inca nu a implinit 26 ani , facultate ... (vezi toată discuția)