avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trebuie sa ma angajez daca sunt administrator?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trebuie sa ma angajez daca sunt administrator?

Am un stand in care comercializez imbracaminte. Daca eu sunt asociat si administrator, trebuie sa-mi fac carte de munca? Dar asociatul meu? Putem vinde in magazinul nostru, legal, fara sa luam amenda de la ITM?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:49, 14 Ianuarie 2013
Nu sunteti obligat prin legea sa aveti c.i.m., daca sunteti asociat sau administrator al unei societati comerciale.
Daca sunteti doar asociati, fara a fi administratori trebuie sa aveti CIM pentru a putea vinde la stand. Daca sunteti si administratori atunci nu e nevoie de CIM.
Unde este prevazut in legislatie obligativitatea ca un asociat sa aiba c.i.m.???
Nu exista aceasta obligativitate in lege ca asociatii sau administratorii sa aiba c.i.m.
Nici nu e nevoie sa fie prevazut acest lucru in legislatie. Se subintelege. Administratorul are prin Actul constitutiv toate drepturile de administrare ale societatii. Asociatul doar schimba administratorul daca acesta nu isi indeplineste corespunzator sarcinile, si bineinteles beneficieza de dividende. Atributiile asociatilor sunt prevazute si in Lg 31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Asociat 33%srl. poate lucra fãrã contract ? whynotsteff whynotsteff Un asociat al unui SRL poate să desfășoare activități în cadrul firmei fără contract ? El este angajat cu contract de 8 ore pe alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)