avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mod de tratare a unei plangeri penale legate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mod de tratare a unei plangeri penale legate de proprietatea unui imobil

Buna ziua,
Imi cer mii de scuze daca nu tratez problema urmatoare in rubrica specifica site-ului deoarece nu stiu unde as putea sa o incadrez.
Este vorba despre un imobil cumparat cu act de vanzare cumparare legal, in fata unu notar public, cu toate actele si darile la stat la zi. Eu si sotul meu am cumparat un imobil acum 6 luni. In decursul urmatoarelor saptamani am avut probleme cu vecinul care tot sustine ca este proprietatea dumnealui( ceea ce din acte nu reiese, cred ca omul are probleme psihice). In urmatoarea luna domnul, mi-a sudat portile, ma scuzati daca povestea se repeta( am mai intrebat ceva pe forum despre aceasta problema, dar in momentele de fata altceva ma framanta) . Am ajuns la politie si am facut o plangere penala ( asta in septembrie 2012). Acum cateva zile am fost la politie sa vad ce se intampla cu dosarul. Se pare ca nici acum nu a ajuns la parchet( asa au spus cei de la sectie, ca trebuie sa ajunga la parchet, eu necunoscand toate formalitatile astea pentru ca nu m-am lovit de asa ceva niciodata).Intrebarea mea este ce se va intampla daca plangerea va ajunge la parchet? am inteles ca trebuie sa primesc un raspuns de la parchet . Ce ar trebui sa contina acest raspuns? Poate contine si faptul ca aceasta proprietate este detinuta legal de mine si ca vecinul psihopat nu are nici un drept asupra ei? Mentionez ca vreau sa vand proprietatea pentru ca starea mea de sanatate nu poate face fata acestor lucruri!Daca o dau printr-o agentie imobiliara si domnul vecin aduce injurii sau instiga la violenta, ce as putea sa fac? observ ca politia cam are relatii bune cu acest domn! unde as putea sa ma adresez ca acest domn sa fie pedepsit asa cum se cuvine? va multumesc si imi cer scuze pentru deranj.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:34, 13 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Cercetarile in cauza dvs se desfasoara de catre politie, sub supravegherea unui procuror.

Politia va face toate cercetarile si va inainta o propunere catre parchet, care va fi aprobata sau nu.
Propunerea va fi fie de incepere a urmaririi penale fata de vecinul dvs daca in cauza exista indicii ca a savarsit o infractiune, fie neinceperea urmaririi penale sau aplicarea unei amenzi.

Procurorul va decide in cauza si va comunica si catre dvs ceea ce a decis.
Impotriva acestei solutii puteti face plangere in termen de 20 de zile la procurorul ierarhic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie politie ChivutaVoinea ChivutaVoinea Buna ziua, Am primit un telefon de la un ins,fost muncitor in apartamentul meu,cu o propunere indecenta.La refuzul meu si ala auzul sotului la urmatorul apel ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
O intrebare_plangere penala pentru vatamare nicoleta_85 nicoleta_85 O pers. a fost agresata fizic. Are certificat medical precum ca are nevoie de 40-50 de zile de ingrijri medicale. La acel moment a facut plangere la ... (vezi toată discuția)